20 de cetățeni români au ocupat abuziv un hotel din Roma. Vecinii sunt revoltați

20 de cetățeni români au ocupat abuziv un hotel din Roma. Vecinii sunt revoltați

Este revoltă la Italia, după ce un hotel dezafectat din Roma a fost ocupat abuziv de 20 de români, inclusiv copii mici. Autoritățile au făcut un control în weekend pentru a-i notifica pe cei care locuiesc acolo ilegal că trenuie să părăsească clădirea. „Trimiteți-i de unde au venit”, au reacționat locuitorii din zonă.

11 adulți și opt copii trăiesc în cladirea ocupată abuziv

Locuitorii din cartierul Nuova Ponte di Nona au făcut numeroase sesizări, fiind alarmați din cauza faptului că un grup de români cu copii mici, care locuiesc în condiții nelegale și insalubre, au ocupat un hotel dezafectat, iar autoritățile locale s-au deplasat la fața locului.

În hotelul din Roma ocupat abuziv trăiesc 11 adulți și opt copii cu vârste cuprinse între 10 luni și 12 ani. Toți fac parte din aceeași familie de naționalitate română și au ajuns aici după ce au fost evacuați dintr-o altă clădire din cartierul Prenestino, iar toți copiii merg la școlile din Torpignattara. Autoritățile le-au propus să părăsească clădirea și le-a promis o cazare decentă, gratuit, notează stiridiaspora.ro.

20 de cetățeni români au ocupat abuziv un hotel din Roma. Vecinii sunt revoltați
Românii cafe au ocuat abiziv un hotel din Roma.

„Stau în interior fără lumină și fără încălzire. De aceea, m-am întors după-amiază împreună cu fostul comandant al stației de carabinieri din Torbellamonaca, Salvatore Scalia, și, cu ajutorul doctorului Lucia Ercoli de la organizația non-profit Medicina Solidale Onlus, le-am adus pături și alimente. De comun acord cu proprietarul și cu stația locală de carabinieri din Settecamini, voi activa toate procedurile cu serviciile sociale ale Primăriei Roma VI din Turnuri pentru a le garanta copiilor și adulților de acolo o chirie decentă“, a explicat Nicola Franco, președintele Primăriei VI Roma, într-o pstare pe pagina de Facebook.

„Trimiteți-i departe de unde au venit”

Edilul le-a explicat românilor care au acupat abuziv proprietatea privată că nu pot rămâne acolo și a afirmat că autoritățile nu îi vor lăsa singuri și vor încerca să le ofere sprijin maxim, dar, în același timp, vor garanta dreptul la proprietate privată. „Așa merg lucrurile pe aici!“, a adăugat primarul.

Comentariile nu au întârziat să apară după postarea primarului. „Trimiteți-i departe de unde au venit, ar fi mai bine, nu pot pune poza aici, dar dați un search pe Google „case de țigani România” și așa poate deschideți ochii și ajutați-i pe cei care chiar au nevoie! Fac copii din ce motiv?”, „Au dreptul la cazare gratuită, în timp ce un ocupant italian își pierde drepturile și poate merge la cort!“, au fost câteva dintre mesajele apărute după postarea primarului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...