19 bebeluși riscă să moară la spitalul la Marie Curie din București! Ce se întâmplă acum acolo depășește orice imaginație

Mihai Roșoiu 16.10.2020, 09:10
19 bebeluși riscă să moară la spitalul la Marie Curie din București! Ce se întâmplă acum acolo depășește orice imaginație

19 bebeluși riscă să moară la spitalul la Marie Curie din București. Informația a fost furnizată chiar de unul dintre medicii unității din Capitală. Situația este foarte gravă după ce secția ATI de neo-natologie a rămas fără fonduri.

19 bebeluși sunt în pericol să moară la Spitalul Marie Curie din București

Situație critică la Spitalul Marie Curie din București, acolo lipsa de fonduri pare să ducă spre un colaps. Unul dintre medicii instituției a tras un semnal de alarmă referitor la situația actuală. Acesta avertizează că în momentul de față, mai mulți micuți sunt în pericol să-și piardă viață. Într-un interviu acordat la Mediafax, medicul Cătălin Cârstoveanu a dezvăluit care sunt problemele cu care se confruntă spitalul:

”Aseară, iar au mai fost doi copii care au sunat fără să fie pe listă, pe care i-am refuzat, evident, pentru că avem 7 în plus Am încercat să dezvoltăm lucrurile, să vedem dacă pot exista segmente care să preia aceşti copii, dar nu prea se poate ca altcineva să-i preia. E clar că trebuie înmulţite locurile pentru cei în stare critică,”, a dezvăluit medicul de la spitalul Marie Curie din București.

19 copii din întreaga țară așteaptă să fie tratați la unitatea din Capitală. Problema este că secția ATI este plină ochi, iar situația nu are cum să se îmbunătățească.

Mai multe locuri la ATI din 2021

Cătălin Cârstoveanu avertizează că actuala stare de fapt nu se poate îmbunătăți prea curând. Secția de Terapie Intensivă și-ar putea mri capacitatea abia anul viitor. Dacă sponsorizările promise vor ajunge, atunci secția ATI de la Marie Curie ar trebui să aibă 20 de paturi în plus în 2021.

19 bebeluși riscă să moară la spitalul la Marie Curie din București
19 bebeluși riscă să moară la spitalul la Marie Curie din București

Numai că problemele copilașilor nu așteaptă, iar medicii trebuie să se rezolve situația cum pot.

”Am încercat, de exemplu, am urcat un pacient cu tahicardie paroxistică supraventiculară, l-am urcat la etajul doi, unde nu putem să-i monitorizăm foarte bine, culmea culmilor, acum a făcut tahicardie paroxistică, deşi de trei zile nu mai făcea, poţi să-l urci, şi, s-a întâmplat astăzi, când nu avem o supermonitorizare, despre asta este vorba!,” a mai spus medicul la alephnews.

Fără bani de la Ministerul Sănătății

19 bebeluși riscă să moară la spitalul la Marie Curie din București, iar acestei probleme esențiale se mai adaugă o situație critică. De aproape o lună, unitatea spitalicească a rămas fără fonduri de la Minister. Informația a fost confirmată tot de Cârstoveanu:

”Asta cu contul…L-am verificat azi-dimineaţă, nu au venit încă! Îi aştept! Cu trezoreria cred că durează câteva zile, este posibil să-i vedem luni, oricum astăzi am avut nevoie de oxid nitric, şi alte lucruri complicate. Urgenţa nu aşteaptă, cazul vine exact când nu te aştepţi, ştii? Am remarcat că uneori se întâmplă atât de rău, parcă cineva diabolic aranjează lucrurile atât de rău, ca să se întâmple rău, ştii?,” a concluzionat șeful secției ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe