12 localități din țară sunt monitorizate pentru carantinare. Măsurile de ultimă oră anunțate

Rădulescu Valentin 22.07.2020, 20:21
12 localități din țară sunt monitorizate pentru carantinare. Măsurile de ultimă oră anunțate

Din cauza numărului mare de infecții înregistrat în 12 localități, autoritățile au decis ca acestea să fie monitorizate, iar dacă este cazul, să între în carantină. În timpul unei ședințe, autoritățile au luat mai multe decizi cu privire la izolarea acestora. Ce localități riscă să fie băgate în carantină?

12 localități din țară riscă să intre în carantină

Localitățile Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești, se află sub monitorizare din cauza numărului mare de infecții. Așadar, luni se va de decide dacă acestea vor intra sau nu în carantină locală. Totul după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a convocat miercuri o ședință, a anunțat prefectura Argeș, citată de digi24.ro.

„Conducerea CJSU Argeș face apel la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru aplicarea cu maximă exigență a măsurilor stabilite de lege” și face apel la argeșeni să respecte măsurile de prevenire (portul măștii în spațiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului și pentru a se evita carantinarea zonală”, se arată într-un comunicat de presă.

12 localități din țară sunt monitorizate pentru carantinare. Măsurile de ultimă oră anunțate
Sursă Foto: zf.ro

Măsuri suplimentare împotriva pandemiei

CJSU Argeș a anunțat de astfel și mai multe măsuri suplimentare pentru a împiedica răspândirea noului tip de virus. Așadar, administratorii piețelor și magazinelor vor monitoriza în permanență dacă se păstrează distanța, și dacă vânzătorii și clienții poartă măștii. În cazul personalului, aceștia vor fi obligați să poarte și mănuși, pe lângă celelalte măsuri de protecție impuse de către autorități.

Amintim că toate târgurile, bâlciurile și evenimentele publice, la fel ca și activitățile de agrement și piscinele, vor fi suspendate până la data de 8 august 2020. Terasele însă, se vor închide la ora 22:00 în timpul săptămânii, iar la ora 23:00 în weekend. Amintim și faptul că miercuri au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri cu noul tip de virus pe teritoriul României, iar bilanțul deceselor a crescut la 2.101.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI