10 idei de weekend în doi. Unde să mergi împreună cu iubita sau iubitul

Emanuela Pană 17.05.2021, 09:25

Se apropie o aniversare, o dată importantă, și ești în căutarea unor idei pentru un weekend în doi? Sau îți dorești pur și simplu să evadezi din cotidian, alături de sufletul tău pereche. Indiferent care ar fi motivul, scapă de monotonie și plictiseală și fă-ți bagajele pentru o escapadă romantică în care să vă redescoperiți.

10 idei de weekend în doi

Simți că pasiunea din relația voastră se stinge sau trăiești cu impresia că dragostea aceea pătimașă s-a dus, iar ceea ce vă așteaptă e doar lasitudine? Ei bine, lucrurile nu ar trebui să stea astfel. Nu uitați că ține doar de voi să păstrați focul dragostei viu. Totuși, ne-am gândit să vă venim în ajutor și am pregătit pentru voi 10 idei de weekend în doi. Povestea ta s-ar putea să aibă nevoie de locații care îmbie la romantism.

1. Petreceți un weekend la mare

Dacă te gândești la ce stațiune îți vom propune, răspunsul este ușor de intuit. După cum bine știm cu toții, în topul stațiunilor romantice de pe litoralul românesc se află, bineînțeles, Mamaia. Această stațiune este perfectă pentru a sărbători dragostea: plaja este generoasă și acoperită cu nisip fin, intrarea în apă se face lin, există amenajate puncte de salvamar, iar dacă aveți chef de distracție în condiții de siguranță, aici veți găsi numeroase beach baruri, cluburi în aer liber și hoteluri de lux, care respectă regulile impuse de autorități. Și să nu uităm de pescăruși!

2. Weekend romantic la munte

Dacă tânjești după aerul proaspăt și priveliști care îți taie răsuflarea, atunci ar trebui să-ți iei partenerul/partenera și să mergeți împreună un weekend la munte. Ce poate fi mai frumos decât să vă relaxați și să petreceți „quality time“ împreună, într-un cadru de vis? Din fericire, România se bucură de suficiente cazări romantice unde să vrei să te întorci după prima vizită.

3. Băile Felix, o locație ideală 

Uită de grijile zilnice și evadează împreună cu persoana iubită în cea mai mare stațiune balneară din România – Băile Felix, din județul Bihor. Odată ajuns aici, vei gusta cu siguranță din plăcerea vieții în doi. În ceea ce privește cazarea, îți propunem Hotel Lotus Therm, un hotel parcă născut pentru a reînvia dragostea. Acesta se află într-un spațiu izolat, aproape de superbele lacuri cu nuferi, și îți pune la dispoziție servicii ireproșabile pentru un weekend de neuitat.

4. Un weekend la Valea Doftanei 

În aceste vremuri complicate, marcate de pandemia de COVID-19, Valea Doftanei emană o liniște aproape nepământeană și, dacă-i permiți, îți oblojește răni sufletești pe care poate că nici nu știai că le ai. Peisajele de aici vor reaprinde pur și simplu acea dragoste divină, atât de simplă. Valea Doftanei este un loc de o frumusețe aparte, dar devine și mai frumos atunci când este vizitat în doi.

5. Relaxare în Delta Dunării

Dacă faceți parte din categoria cuplurilor atipice, atunci puteți să alegeți o ofertă de cazare în Delta Dunării, pentru a vă bucura de un weekend romantic unul în compania celuilalt. Plimbările cu barca, flora și fauna bogată și superbele apusuri în apă – toate vă garantează că veți avea parte de o experiență unică, de care vă veți aduce aminte cu drag.

Citește și: Relația cu un bărbat în vârstă – ce avantaje și dezavantaje are o astfel de poveste de iubire

Unde să mergi împreună cu iubita sau iubitul

Specialiștii în viață frumoasă și sănătate atrag atenția asupra faptului că am ajuns să dăm tot mai puțină importanță relaxării. Din păcate, această tendință ucide din fașă relațiile frumoase și, mai mult, ne predispune la stres, anxietate, depresie și chiar anumite boli cronice.

idei de weekend în doi
Weekend în doi: 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi împreună cu iubitul sau iubita

Așadar, astăzi îți recomandăm câteva locații unde ai putea să mergi împreună cu iubitul/iubita, dacă sufletul vostru tânjește după un strop de relaxare, tandrețe și patos.

6. Un weekend de neuitat în Sibiu

Sibiul îți poate oferi experiențe de neuitat, pe care sigur vei dori să le împărtășești cu iubitul sau iubita. Aici veți descoperi monumente arhitecturale impresionante, restaurante de vis și o viață culturală bogată. Pe fiecare dintre străzile acestui oraș domnește atmosfera romantică, reînviind scânteia dintre voi.

7. Weekend romantic în Bușteni

Cu numai 385 de lei poți achiziționa un voucher cadou pentru partenerul/partenera ta. Veți beneficia de cazare într-o cameră special amenajată pentru voi, cu vedere la masivul Caraiman. În acest preț sunt incluse cina, pe care o puteți servi în cameră, într-un cadru intim, dar și momente de relaxare la SPA sau la jacuzzi. Micul dejun este și el inclus, astfel că puteți lăsa grijile acasă.

8. Un weekend în doi în Italia

Italia este destinația ideală pentru cei ce își doresc să readucă romantismul în relațiile lor. Așadar, dacă vreți să depășiți granițele țării și să vă bucurați de un weekend memorabil în doi, noi vă sugerăm să ajungeți în Verona, acasă la Julieta, în orașul iubirii. De asemenea, e musai să ajungeți și în Veneția. Există puține activități mai romantice decât o plimbare cu gondola pe canalele ei.

9. Monaco, romantism și lux

Pentru cei ce nu vor să-și rețină niciun moft, Monaco este locul potrivit pentru o escapadă romantică de weekend. Această destinație reușește să îmbine perfect romantismul cu luxul și opulența. Excursiile pe iahturi de lux, shoppingul în buticuri exclusiviste și statul la soare pe frumoasele plaje, cu o băutură răcoritoare în mână, conturează un weeekend romantic de neuitat, pe care l-ai putea experimenta în Monaco.

10. Un weekend la Paris

Atunci când vine vorba de romantism, Parisul nu are cum să lipsească de pe listă. Cunoscut drept „Orașul iubirii“, Parisul e capitala internațională a romantismului. Prin urmare, un weekend petrecut aici împreună cu persoana iubită vine la pachet cu experiențe culinare rafinate, croaziere pe Sena, vizite la muzee și plimbări mână în mână pe străduțe înguste.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...