1 Aprilie, Ziua Păcălelilor 2024. Semnificație, tradiții și obiceiuri

Emanuela Pană 29.03.2024, 15:30
1 Aprilie, Ziua Păcălelilor 2024. Semnificație, tradiții și obiceiuri

În fiecare an, pe 1 aprilie, românii sărbătoresc Ziua Păcălelilor 2024. În această zi se fac farse și diverse păcăleli, fiind un timp dedicat râsului. Află, în continuare, semnificația ascunsă din spatele acestei zile. Tot în acest material vei găsi și câteva mesaje amuzante pe care le poți trimite celor dragi.  

1 Aprilie, Ziua Păcălelilor 2024

Tradiția glumelor de 1 aprilie are o istorie veche și se întinde pe mai multe secole. Se presupune că evenimente precum festivalul roman Hilaria, ce avea loc pe 25 martie, și Medieval Feast of Fools, care avea loc pe 28 decembrie și care încă este sărbătorit în unele țări, ar putea fi precursorii posibili ai Zilei Păcălelilor. 

Conform altor surse, precum Museum of Hoaxes din San Diego, California, cea mai veche mențiune a Zilei Păcălelilor provine dintr-un fragment al unui poem flamand din anul 1539. Acest poem povestește cum un bărbat i-ar fi făcut o farsă servitorului său chiar în ziua de 1 aprilie. 

Ziua Păcălelilor este celebrată an de an pe data de 1 aprilie. Oamenii obișnuiau să își facă diverse farse încă din secolul al XVI-lea, așa că această zi este deja este o tradiție, cel puțin la nivel european.  

În 1564, se spune că regele Carol al IX-lea al Franței a decis să schimbe data sărbătoririi Anului Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Înainte de această schimbare, oamenii își ofereau diverse cadouri pe 1 aprilie. Începând din 1565, însă, ziua de 1 aprilie a devenit cunoscută pentru cadouri mai speciale, sub formă de farse și diverse glume. 

Citește și: De ce 1 aprilie este Ziua Păcălelilor. Semnificația acestei sărbători

Mesaje de 1 aprilie 2024: cele mai amuzante urări

De Ziua Păcălelilor, surprinzându-ți prietenii cu mesaje și urări amuzante. Râsul este cel mai bun cadou, așa că hai să aducem zâmbete pe fețele lor chiar acum! Să păcălim și să ne distrăm de 1 Aprilie 2024! 

  • Felicitări! Ai fost selectat(ă) pentru a primi o excursie gratuită în jurul canapelei tale. Îmbracă-te confortabil, călătoria începe în 5 minute.
  • Este un moment dificil și nu știu cum să îți spun asta cât mai clar. Cred că ar trebui să ne despărțim și să lăsăm timpul să treacă puțin. Nu îți face griji, ne vom revedea… la anul, de 1 aprilie! Credeai că ai scăpat de mine așa ușor? Gluma e pe seama ta! 1 aprilie fericit îți urez! 
  • Avertizare oficială: S-a detectat o scurgere masivă de seriozitate în zona ta. Rămâi calm(ă) și încearcă să zâmbești. Este doar 1 Aprilie! 
  • Astăzi este cea mai bună zi! M-am hotărât să devin detectiv particular, iar prima mea sarcină a început chiar de azi-dimineață. Stăteam și mă întrebam, hmm… oare cine a furat toate prăjiturile din frigider? Chiar acum îi scriu făptașului! 
  • Breaking news: Cercetătorii au descoperit că azi, toate caloriile sunt negative. Deci, te rog, mănâncă acel tort fără regrete. Fii fericit(ă) de 1 Aprilie! 
  • Am avut o revelație. Renunț la tot ce am în prezent și mă dedic vieții în pustietate, în natură. Îmi doresc să devin explorator și să caut cele mai interesante comori pe care omenirea le credea pierdute. A, stai! Am găsit una dintre ele! Îi scriu acest mesaj chiar acum! Să ai o zi a păcălelilor minunată! 
  • Astăzi mergem la circ, dar știi care este partea cea mai bună? Spectacolul se anunță a fi unul incendiar, iar cireașa de pe tort este că eu mă cunosc cu unul dintre clovnii care vor performa. Îl cheamă (prenumele persoanei căreia îi trimiți mesajul) și citește mesajul ăsta de Ziua Păcălelilor! O zi a păcălelilor excelentă îți urez! 
  • Ca urmare a unei decizii recente, anul acesta 1 Aprilie va fi mutat pe 2 Aprilie pentru a evita confuziile. Te rog să-ți actualizezi calendarul și să nu crezi nimic din ce ți se spune astăzi! 
  • Știi cum îi poți atrage atenția persoanei de care îți place? Scrie-i un mesaj pe 1 aprilie, invit-o la o întâlnire, iar dacă acceptă înseamnă că ai noroc! Dacă nu… ei bine, măcar îi poți spune că este Ziua Păcălelilor. 

Vezi și: Cele mai tari păcăleli de 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. Farse tari pe care le poți face prietenilor

Idei de farse de Ziua Păcălelilor 2024 

Cunoști pe cineva care adoră dulciurile? Fă pe bucătarul și surprinde-i cu cea mai mare și delicioasă prăjitură! În loc de zahăr, pune multă sare și așteaptă să vezi reacția lor. 

Pacaleli de tinut minte pentru prieteni

La birou, lipește o bandă adezivă sub mouse-ul unui coleg și privește cum încearcă să înțeleagă de ce nu funcționează! 

Vei auzi destule țipete după ce ascunzi șerpi de cauciuc în sertarele copiilor și/sau ale partenerului de viață! 

Adu la birou ”cookie-uri cu bucăți de ciocolată” care sunt, de fapt, pline cu stafide. 

Optează pentru clasica farsă de 1 aprilie – sari și sperie pe cineva care se așteaptă cel mai puțin! 

Umple o gogoașă cu maioneză și așteaptă-te la o mulțime de reacții demne de milă! 

Îngheață un bol cu cereale și lapte peste noapte, iar copilul tău se va întreba de ce nu poate să le ia cu lingura a doua zi dimineața! 

Înfige hârtie igienică în vârful pantofilor copiilor sau colegilor de cameră și vezi cât timp le ia să își dea seama de farsă! 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...