1.000 de euro în plus pe lângă salariu. Cine sunt românii norocoși care primesc acești bani

Stan Filon 21.10.2020, 13:37
1.000 de euro în plus pe lângă salariu. Cine sunt românii norocoși care primesc acești bani

Cel puțin șapte parlamentari români încasează o mie de euro în plus, pe lângă salariu! Dezvăluirea a fost făcută de deputatul USR Claudiu Năsui, care a spus cu nume și prenume cine păcălește statul! La un calcul sumar, cel 7 parlamentari își rotunjesc veniturile cu câte 12 mii de euro pe an!

Deputatul USR Claudiu Năsui susține că 7 parlamentari încasează ilegal 1.000 de euro în fiecare lună

Dar cum fac aceștia să păcălească statul? Ei bine, tot Claudiu Năsui ne dezvăluie și metoda folosită de aceștia. Deși au fost aleși în Bucurști și Ilfov, cei șapte parlamentari amintiți de Claudiu Năsui încasează lunar o mie de euro în plus pentru cazare. 

”Care sunt parlamentarii care încasează suplimentar 1.000 de euro net pe lună doar pentru că își declară domiciliul în altă parte? În caz că nu știați, diurnele pe care le adaugă PNL celor din conducerea ASF funcționează fix precum diurnele din parlament”, și-a început dezvăluirea Claudiu Năsui, pe Facebook.

Deputatul USR Claudiu Nasui sustine ca 7 parlamentari incaseaza ilegal 1.000 de euro in fiecare luna
Deputatul USR Claudiu Nasui sustine ca 7 parlamentari incaseaza ilegal 1.000 de euro in fiecare luna

Parlamentarii încasează bani de chirie, deși au fost aleși în București

Lista a fost dată publicității de deputatul USR și include un reprezentat PNL, unul din partea Pro România și alți 5 din partea PSD. Toți 7 sunt deputați aleși în Parlamentul României. Iată care sunt aceștia:

Aida-Cristina Căruceru (PSD) – Mehedinţi
Gabriela-Maria Podaşcă (PR) – Galaţi
Oana-Consuela Florea (PSD) – Constanţa
Mirela Furtună (PSD) – Tulcea
Petre-Florin Manole (PSD) – Ialomiţa
Ovidiu Alexandru Raeţchi (PNL) – Braşov
Robert-Marius Cazanciuc (PSD) – Prahova

Din dezvăluirile deputatului Claudiu Năsui reiese că cei șapte parlamentari ar fi declarat în acte domiciliul oficial în alt judeţ, față de cel de reședință, pentru a putea încasa sumele menționate mai sus.

”Toţi sunt aleşi în circumscripţia Bucureşti sau Ilfov şi sunt deci, în teorie, reprezentanţi ai Bucureştiului sau ai Ilfovului. Încasează suplimentar şi diurna de cazare. Într-o ţară care practică cele mai mari biruri pe salariul minim din toată Europa, nu este normal să existe aceste portiţe prin care oameni sus puşi să poată abuza de sistem şi să-şi mai adauge la venituri încă 4.800 de lei net pe lună din banii contribuabililor. Ce se întâmplă în parlament? Parlamentarii care nu au domiciliul în București și Ilfov primesc suplimentar față de indemnizație încă 4.800 de lei pe lună „diurnă de cazare”. Parlamentarii au fost foarte generoși cu ei înșiși din banii contribuabililor. Dar despre asta în alt moment”, scrie Claudiu Năsui pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...