Zona din Europa unde primești 30.000 de dolari ca să te muți. E idilică, mulți români își cheltuie banii acolo în vacanțe

Nicu Stan 11.07.2021, 19:27
Zona din Europa unde primești 30.000 de dolari ca să te muți. E idilică, mulți români își cheltuie banii acolo în vacanțe

Zona din Europa unde primești 30.000 de dolari ca se te muți. Este idilică, iar mulți români își cheltuie banii acolo în vacanțe. Acum, autoritățile din zonă dau bani oricui vrea să își facă rezidența acolo. Toate amănuntele necesare, care te-ar putea face să intri în posesia banilor, în articolul de mai jos.

O țară din Europa dă până la 30000 de euro oricui se mută în niște zone depopulate. Care sunt condițiile

S-a anunțat care este zona din Europa unde primești 30.000 de dolari ca se te muți acolo. Zona este una idilică, iar mulți dintre conaționalii noștri își cheltuie banii acolo în vacanțe.

Autoritățile italiene oferă bani celor care doresc să se mute în satele aflate în regiunea Calabria, grav afectate de lipsa populației.

Italia iti da bani ca sa te muti intr-o zona ca asta
Italia iti da bani ca sa te muti intr-o zona ca asta

În zonele respective este cald mai tot timpul anului

Ați visat vreodată să aveți propria afacere și să vă așezați definitiv într-un sat din sudul profund al Italiei, unde este cald aproape tot anul? În plus, pentru ca v-ați muta într-o astfel de locație, ați putea fi chiar și plătiți, după cum informează CNN.

Totul este posibil după ce autoritățile italiene și-au propus să populeze aceste localități, iar pentru asta sunt dispuse să scoată bani de la buget.

Localitățile, aproape goale

Astfel, autoritățile din Regiunea Calabria, Italia vrea să ofere până la 28.000 de euro, 33.000 de dolari, pe o perioadă de trei ani celor care acceptă să se mute în anumite localități care au fost depopulate.

Numărul locuitorilor din aceste localități nu depășește mai mult de 2.000 de oameni, iar măsura urmărește să oprească depopularea acestor zone.

De asemenea, trebuie precizat faptul că locațiile care se vrea a fi populate sunt dintre cele mai idilice din Italia, situate în apropierea mării sau chiar pe versanții munților.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să se mute acolo și să încaseze banii

Autoritățile din Italia sunt dispuse să plătească 28.000 de euro, sub formă de ajutor, celor care decid să se mute în aceste localități depopulate, însă banii vor fi alocați într-un anumit fel.

Astfel, pentru a obține fondurile, noii locuitori trebuie să se angajeze, să demareze o afacere mică, fie de la zero, fie preluând unele afaceri vechi, în zonă.

După ce au primit acordul, noii rezidenți trebuie să se mute în 90 de zile

De asemenea, solicitanții trebuie să își stabilească rezidența și să nu aibă mai mult de 40 de ani. În plus, aceștia trebuie să fie pregătiți să se mute în Calabria în termen de 90 de zile după ce au primit acordul autorităților italiene.

Gianluca Gallo, consilier regional anunță că venitul lunar în aceste localități ar putea fi cuprins între 1.000 și 1.800 de euro timp de doi până la 3 ani.

Suma de bani va fi împărțită pe mai multe luni

”Pregătim detaliile tehnice, cu suma lunară exacta ce va fi alocată și durata pe care va fi alocată, precum și lista localităților în care ne gândim să introducem și localități cu până la 3.000 de rezidenți”, a precizat consilierul pentru CNN.

Aproximativ 75% din orașele din Calabria, circa 320, numără mai puțin de 5.000 de locuitori, iar autorităților le este frică că ar putea dispărea în curând. Din acest motiv intervin, pentru a revitaliza viața în aceste zone.

Urmăriți Impact.ro și pe