Ziua Mondială a Sănătății. Cadre medicale, decorate de președintele Klaus Iohannis

Mihnea Tălău 07.04.2022, 17:58
Ziua Mondială a Sănătății. Cadre medicale, decorate de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj special adresat medicilor și asistenților de Ziua Mondială a Sănătății. Cu această ocazie el a conferit Ordinului „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler unui număr de 32 de medici din România.

După pandemie a urmat războiul

„Mă bucur să mă reîntâlnesc cu oameni care, în ultimii doi ani, au fost atât de implicați în a salva viețile românilor. Pentru toate sacrificiile și eforturile făcute, vă mulțumesc!

Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent și sunt încrezător că experiența acumulată în gestionarea acestei dramatice crize sanitare, precum și măsurile de prevenție pe care le avem acum la dispoziție ne vor ajuta să contracarăm eventuale noi scenarii de risc epidemiologic, a declarat președintele României.

Iohannis a mai adăugat că după epidemia de coronavirus a apărut criza generată de agresiunea militară rusă din Ucraina, care își pune amprenta și pe sistemul nostru de sănătate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...