Zilele libere de care toți angajații beneficiază și nici nu știu. Sunt prevăzute în Codul Muncii

Andra Daoud 06.06.2022, 17:42
Zilele libere de care toți angajații beneficiază și nici nu știu. Sunt prevăzute în Codul Muncii

Românii care lucrează pot beneficia de mai multe zile libere, plătite sau nu, pe lângă cele care sunt sărbători legale și în care au liber de la stat. Există unele prevederi în Codul Muncii despre care nu mulți știu și sunt reglementate la nivelul fiecărei companii, local sau global. Pentru ce situații puteți cere liber de la angajator și care sunt zilele libere care se plătesc.

Zilele libere de care toți angajații pot beneficia

Codul Muncii stabilește cadrul legal pentru desfășurarea activității angajaților, dar și zilele libere de care aceștia beneficiază. Pe lângă concediul de odihnă, concediul medical sau liberele legale despre care majoritatea angajaților știu, există și alte situații în care românii pot cere zile libere de la angajator, cu sau fără plată.

Una dintre aceste situații are legătură cu evenimentele familiale deosebite. Angajații pot beneficia de zile libere plătite, care nu se scad din concediul de odihnă și care sunt stabilite în contractul colectiv de muncă sau în regulamentul intern. În cazul în care vă căsătoriți, vi se căsătorește copilul, vi se naște copilul sau aveți un deces al unei rude de gradul unu sau doi în familie, beneficiați de zile libere plătite, de la angajator.

Pot primi liber și angajații care își schimbă locul de muncă în cadrul aceleiași firme și sunt nevoiți să se relocheze în altă localitate. De asemenea, se acordă zile libere și atunci când vă schimbați domiciliul în cadrul aceleiași localități și aveți nevoie de liber pentru a organiza mutarea.

Zilele libere de care toti angajatii beneficiaza si nici nu stiu
Romanii pot beneficia de zile libere, in anumite situatii

30 de zile de concediu pentru susținerea lucrării de diplomă

În cazul în care urmează să susțineți o lucrare de diplomă pentru încheierea unui ciclu de studii superioare, trebuie să știți că aveți dreptul la 30 de zile de concediu fără plată, acordat o singură dată în viață, pentru pregătirea și susținerea lucrării. Acest concediu se poate lua tot odată sau fracționat, în funcție de preferința angajatului.

De asemenea, tații beneficiază de zile de concediu atunci când li se nasc copiii, indiferent că mama este cea care intră în concediu de creștere a copilului. Bărbații primesc 5 zile de concediu, plus încă 10 zile dacă au urmat un curs de puericultură. Din motive personale, angajații mai pot cere învoiri sau zile de concediu fără plată de la angajator. Românii trebuie să știe însă că aceste zile de concediu neplătit afectează stagiul de cotizare și vechimea în muncă.

Românii mai pot beneficia de zile libere atunci când se află în incapacitate de muncă și își pot lua concediu medical. În situația în care se confruntă cu probleme de sănătate, au de îngrijit copilul bolnav, au parte de accidente de muncă sau boală profesională, sunt în carantină sau sunt femei însărcinate cu risc maternal, angajații au dreptul la concediu medical. Tot în această categorie intră și concediul pentru îngrijirea pacienților bolnavi de cancer, introdus recent în legislație.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe