Zilele în care nu trebuie să dai bani. Una dintre cele mai vechi superstiții românești

Ana Anitoiu 29.07.2022, 08:37
Zilele în care nu trebuie să dai bani. Una dintre cele mai vechi superstiții românești

Zilele în care nu trebuie să dai bani fac parte dintr-una dintre cele mai vechi superstiții românești. Se spune că dacă nu ții cont de acest lucru îți poți atrage mai multe neplăceri. De fiecare dintre aceste zile este legată o posibilă consecință pe care toată lumea ar vrea să o evite.

În ce zile nu trebuie să dai bani

Superstițiile românești legate de bani își iau startul încă din momentul în care se înnoiește anul. Se spune că dacă vrei să ai noroc în plan financiar pentru tot restul anului trebuie să aibă bani asupra ta în noaptea de Revelion.

În popor se spune că banul este „ochiul dracului”, iar superstițiile străvechi ale românilor spun că nu trebuie să dai bani în anumite zile ale anului. De exemplu, nu este bine să dai bani în nicio zi de luni, pentru că se spune că vei continua să dai toată săptămâna și vei ajunge astfel să cheltui prea mult.

Însă, sunt trei zile în care nu ar trebui să dai bani. Prima este chiar ziua de 1 ianuarie. Dacă încalci această superstiție ți-ai atrage ghinionul, deoarece ar urma să ai un an plin de datorii. Următoarea zi din an în care ar trebui să eviți să-ți deschizi portofelul este 6 ianuarie, de Bobotează, pentru că altfel ai atrage paguba în casa ta. A treia zi în care nu trebuie să-i împrumuți cuiva bani este 31 decembrie, ca să nu-ți atragi ghinionul.

Zilele in care nu trebuie sa dai bani
In Romania exista superstitii legate de unele zile in care nu trebuie sa dai bani. Foto: unsplash.com

Alte superstiții legate de bani. Ce atrage sărăcia

Acestea nu sunt singurele superstiții din România legate de bani. O altă superstiție este să nu oferi cuiva un portofel gol sau o geantă goală. Când dăruiești astfel de obiecte este bine să pui o monedă sau o bancnotă în interior, astfel încât acea persoană să aibă noroc.

O altă superstiție referitoare la bani este să nu te apleci să ridici monedele sau bancnotele pe care le găsești la o răscruce de drumuri. Altfel, ai putea să-ți atragi pierderi financiare sau probleme de sănătate în rândul membrilor familiei, potrivit Știri din Lume.

Altă superstiție este să ai grijă să nu dai bani cu mâna stângă. Altfel, se spune că vei ajunge să-ți risipești resursele și să rămâi fără economii, chiar și fără să-ți dai seama pe ce le-ai cheltuit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...