Victorie importantă pentru Liviu Dragnea. Judecătorii au admis cererea de strămutare a dosarului-UPDATE

Nicu Stan 14.06.2021, 15:51
Victorie importantă pentru Liviu Dragnea. Judecătorii au admis cererea de strămutare a dosarului-UPDATE

Este victorie importantă pentru Liviu Dragnea în instanță. Judecătorii au admis cererea de strămutare a dosarului în care acesta solicită eliberarea condiționată. În acest context, fostul șef al PSD a făcut un pas important spre eliberarea condiționată.

Liviu Dragnea a obținut strămutarea dosarului de eliberare condiționată. La ce treibunal se va judeca

UPDATE-Curtea de Apel București a admis, astăzi, cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind eliberarea condiționată.

Conform deciziei, procesul lui Liviu Dragnea a fost mutat și va fi rejudecat la Tribunalul Giurgiu.

Liviu Dragnea se grabeste sa vina acasa la Irina Tanase
Liviu Dragnea se grabeste sa vina acasa la Irina Tanase

Decizia instanței de judecată

„Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. În baza art.74 alin.2 Cod proc. penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr. 1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria sectorului 5 București în dosarul nr. 7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu”, se arată în decizia anunțată, luni, de Curtea de Apel București.

Aceeași hotărâre arată că se „desfiinţează Decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 7901/302/2021„.

Liviu Dragnea nu scapă de închisoare, încă

Acest lucru înseamnă că Liviu Dragnea va mai avea o șansă să fie eliberat, iar  cererea de eliberare va fi rejudecată la Tribunalul Giurgiu.

Este zi mare pentru Liviu Dragnea, întrucât judecătorii decid dacă dosarul politicianului va fi sau nu strămutat. Astăzi, magistraţii de la Curtea de Apel vor judeca cererea de strămutare a dosarului privind contestaţia împotriva cererii de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea.

Fostul șef al PSD a cerut strămutarea dosarului, după ce Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia de eliberare condiționată. Astfel, dacă judecătorii îi vor admite cererea, Liviu Dragnea va face încă un pas mare spre libertate.

Dacă strămutarea va fi acceptată, Liviu Dragnea ar mai avea o șansă la eliberare

Asta nu înseamnă, automat, că Liviu Dragnea va fi eliberat, ci că cererea de eliberare va fi rejudecată de un alt tribunal aflat în circumscripţia Curţii de Apel Bucureşti, astfel încât fostul politician mai are o șansă să iasă din închisoare.

În caz contrar, fostul şef al social-democraţilor va trebui să aştepte până la sfârşitul verii, atunci când va putea formula o nouă contestaţie pentru eliberarea condiționată.

Liviu Dragnea a câștigat mai multe procese împotriva penitenciarului

De asemenea, în ultima vreme, Liviu Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul unde se află încarcerat, Rahova. Astfel, instanța a stabilit că i-au fost încălcate mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă, sănătate şi apărare, iar lunile în care nu a muncit i-au fost pontate ca muncite.

Cererea de strămutare, asul pe care îl avea în mânecă Liviu Dragnea, trebuia să se judece de acum trei săptămâni, însă judecătorul a formulat o cerere de abţinere pe motiv că el şi Liviu Dragnea au nişte prieteni comuni, iar când politicianul era preşedintele CJ Teleorman, magistratul era preşedinte de judecătorie în același oraș.

Avocata lui Liviu Dragnea, nemulțumită de decizia respingerii cererii de eliberare condiționată

”Am decis să fac o solicitare în sensul amânării acestei cauze, întrucât dispoziția legală prevăzută de Art.74, alin. 5 din Codul de Procedură Penală spune că dacă se va admite acea cerere a noastră de strămutare această hotărâre va fi desființată conform legii.

Eu am apreciat că este util și firesc, și normal, și legal ca această instanță să amâne judecarea contestației. Instanța nu a admis cererea noastră, ne-a dat cuvântul pe fond.

Eu am făcut toate apărările. Instanța fondului a pronunțat, din punctul nostru de vedere, o hotărâre complet nelegală și neîntemeiată, pornind în primul rând de la dispozițiile Dreptului național, cât și de la dispozițiile Dreptului european”, a spus Flavia Teodosiu.

De ce se află Liviu Dragnea la pușcărie

Liviu Dragnea, fostul lider PSD,  a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracției de pedeapsă, Liviu Dragnea a încercat de mai multe ori să obțină eliberarea condiționată.

Urmăriți Impact.ro și pe