Zi importantă în Parlament! Ce ar putea să se întâmple cu pensiile românilor. Președintele PSD a răbufnit: „Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților!”

Rădulescu Valentin 22.09.2020, 10:54
Zi importantă în Parlament! Ce ar putea să se întâmple cu pensiile românilor. Președintele PSD a răbufnit: „Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților!”

Majorarea pensiilor în România este un subiect des dezbătut în Parlament. Din cauza crizei economice care a lovit puternic țara în ultima vreme, majorarea pensiilor cu 40% nu a fost posibilă. Totodată, liberalii susțin că au făcut tot ce s-a putut pentru o majorare de 14%. Președintele PSD însă, nu este deloc de acord cu această decizie, susținând în continuare că pensiile trebuie să fie majorate potrivit legii. Ce mesaj a trimis Marcel Ciolacu către liberali?

Mesaj pentru PNL. Ce spune Marcel Ciolacu despre majorarea pensiilor, care se va vota astăzi în Parlament

Marcel Ciolacu, liderul actual al social democrațiilor, susține în continuare că pensiile trebuie mărite cu până la 40%. Acesta a reconfirmat că PSD va vota pe 22 septembrie în favoarea măririi pensiilor. De asemenea, săptămâna trecută a fost adoptat un amendament în acest caz în comisiile parlamentare de buget.

Președintele PSD a reacționat dur într-o postare de pe pagina de socializare. Acesta a venit cu un mesaj acid la adresa liberalilor, care consideră că pensiile nu pot fi majorate cu 40% pentru că nu sunt bani. Ciolacu vine cu noi acuzații, în care susține că cei din PNL sunt nepăsători cu privire la vârstnicii din România.

„Orice guvern normal la cap își respectă seniorii! Nu își bate joc de ei! Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu știți cum să scăpați mai repede acum!”, a scris liderul social democrațiilor.

Zi importantă în Parlament! Ce ar putea să se întâmple cu pensiile românilor. Președintele PSD a răbufnit:
Zi importantă în Parlament! Ce ar putea să se întâmple cu pensiile românilor. Președintele PSD a răbufnit: „Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților!”

”Pensionarii așteaptă să li se facă dreptate!”

Ciolacu îi sfătuiește pe cei din PNL ”să se oprească din furat” și să aplice majorarea pensiilor, pe care pensionarii o așteaptă de multă vreme. Deși calculele făcute arată că Guvernul poate suporta doar o majorare de 14% în acest moment, PSD-ul este de altă părere.

„Sunt 5 milioane de pensionari care așteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăți”, a mai adăugat Marcel Ciolacu în mesajul său.

De asemenea, liderul PSD a mărturisit că sunt bani destui pentru mărirea pensiilor, susținând că aceasta este o etapă necesară pentru economia țării.

„Vom intra în plenul reunit cu proiectul de rectificare şi vom face modificările ca legile votate în parlament, e o lege votată, să se respecte, respectiv să fie mărite pensiile cu 40%. Am auzit şi eu guvernatorul Băncii Naţionale, care a spus că s-au împrumutat aproape 7 miliarde de euro în şapte luni, respectiv un miliard de euro pe lună. Să vină să ne spună unde sunt aceşti bani şi de ce nu avem bani să mărim pensiile. Eu cred că liderii atât PMP, cât şi UDMR, Pro România mi-a confirmat, domnul Tăriceanu a zis că votează în continuare… Am avut discuţii şi cu minorităţile, sper că sunt consecvenţi în continuare, au votat şi data trecută mărirea pensiilor cu 40%”, a spus președintele PSD la TVR1 și citat de Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe