Zi importantă în istoria Dinamo! Ce plănuiește să facă Negoiță

Marian Cărăvan 09.07.2020, 17:51

Ionuț Negoiță joacă pe mai multe fronturi. Acum că Dinamo a fost eliminată din Cupa României, iar matineul ligii secunde e mai aproape decât salvarea de la retrogradare, acționarul majoritar e mult mai preocupat de vânzarea clubului.

Ce plănuiește să facă Negoiță la Dinamo

Ionuț Negoiță este presat de fanii dinamoviști să le cedeze acțiunile, astfel încât board-ul DDB să preia clubul. Astfel, fanii care au aderat la programul DDB speră să primească un răspuns favorabil de la Ionuț Negoiță, cu privire la semnarea memorandumului, care ar reprezenta un pas mare în tentativa ca suporterii să preia Dinamo de la actualul patron. După un audit financiar, în termen de 30 de zile DDB ar prelua clubul. Ionuț Negoiță ezită să dea un răspuns final, el așteptând în continuare banii de la spaniolii lui Juan Melero și Pablo Cortacero.

„Am pus pe hârtie un memorandum de înțelegere pe care i l-am înaintat domnului Negoiță. Acum trebuie să îl semnăm. Acesta cuprinde clauzele și pașii, am putea spune că punem un picior în club cu acest memorandum. Noi vom declanșa pe marginea lui un audit final care să ducă la achiziționarea clubului de către suporteri. Din momentul în care îl semnăm, în 30 de zile putem deveni proprietari ai clubului. Odată cu semnarea acestuia, lucrurile vor fi mult mai clare”, a precizat Andrei Gerea, membru al programului socios „DDB”.

Spaniolii trag de timp, Negoiță e în încurcătură

În memorandumul înaintat de suporteri este prevăzut și faptul că Ionuț Negoiță și-ar asuma consecințele negative ale pierderii unui proces, el fiind trimis în judecată pentru complicitate la bancrută frauduloasă în dosarul legat de insolvenţa lui Dinamo. Tot acolo se va stipula și eșalonarea plăților către firmele lui, care acum se apropie de un milion de euro, mai exact 850.000 de euro. În negocierile cu partea spaniolă se ajunsese la înțelegerea ca această sumă să fie achitată doar după pronunțarea unei sentințe definitive în acest caz. Este, dacă vreți, o asumare din partea lui Negoiță și o garanție pentru Cortacero și partenerii săi.

Spaniolii nu au mai făcut nimic în acest sens, aceștia trag serios de timp și uită să mai achite din bani, după ce-au plătit cu 18 zile întârziere suma de 100.000 de euro din cei 500.000 promiși. Totuși, sunt speranțe ca situația să se clarifice vineri, când sunt așteptați să ajungă în București reprezentații grupului de spanioli care vor avea negocierile finale cu Ionuț Negoiță pentru cumpărarea clubului din Ștefan cel Mare.

Urmăriți Impact.ro și pe