Zelenski a primit undă verde să atace Rusia. Decizia care poate schimba soarta războiului

Badea Violeta, Coteț Alexandru 31.05.2023, 16:55
Zelenski a primit undă verde să atace Rusia. Decizia care poate schimba soarta războiului

Moscova a fost lovită marți, 30 mai, de opt drone. În urma atacului, mai multe clădiri au fost avariate şi doi oameni au fost răniţi uşor. Să fie vina Kievului? Momentan nu există nicio confirmare în acest sens. Cert este, însă, că Zelenski a primit undă verde să atace Rusia. Iată decizia care poate schimba soarta războiului!

Ucraina a primit undă verde să atace Rusia

Ministrul britanic de externe James Cleverly a declarat marți, 30 mai, că Ucraina poate „proiecta forțe” dincolo de granițele sale ca parte a dreptului său la „autoapărare”, informează dpa.

„Ucraina are dreptul legitim să se apere. Ea are dreptul legitim de a face aceasta în interiorul propriilor sale frontiere, desigur, însă ea are de asemenea dreptul să proiecteze forţe dincolo de frontierele sale pentru a submina capacitatea Rusiei de a proiecta forţe în interiorul Ucrainei”, a declarat oficialul britanic.

„Prin urmare, ţintele legitime dincolo de propria sa graniţă sunt parte a autoapărării Ucrainei. Şi noi trebuie să recunoaştem aceasta”, a mai adăugat James Cleverly.

Moscova a fost, ieri dimineață, victima unui atac cu drone pe care Kremlinul l-a descris ca fiind un „atac terorist” și pe care l-a atribuit Ucrainei, deși Kievul neagă orice legătură directă cu acesta.

Citește și Ucraina sfidează România și anunță că vrea să adâncească și mai mult Canalul Bâstroe!

James Cleverly
James Cleverly

James Cleverly, despre atacul cu drone de la Moscova

Ministrul britanic a declarat că nu cunoaște detalii despre „natura” incidentului, care nu s-a soldat cu victime, și a precizat că poziția sa cu privire la dreptul Ucrainei de a efectua atacuri în afara teritoriului său a fost o reflecție asupra unor „aspecte generale, mai degrabă decât asupra acestui incident specific”.

„Acest lucru nu înseamnă că fac o evaluare particulară a atacurilor de la Moscova, ci că, în general, țintele militare din afara propriilor granițe sunt recunoscute la nivel internațional ca parte legitimă a autoapărării unei națiuni”, a subliniat James Cleverly.

Pe de altă parte, Vladimir Putin este convins că atacul asupra Moscovei este răspunsul Kievului pentru faptul că armata sa a lovit zilele trecute sediul serviciilor militare de informaţii din Ucraina.

Citește și Rusia nu vrea să înghețe conflictul armat cu Ucraina: „Este prematur să vorbim deocamdată despre pace”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...