Zăpada a atins înălțimi surprinzătoare într-un loc din România. Imagini inedite după valul de ninsori. Foto

Ionuț Vieru 29.01.2023, 12:05

Iarna s-a instalat peste România, iar în unele zone din Moldova zăpada a depășit chiar și 2 metri. De asemenea, mai multe drumuri au fost închise, iar oamenii au rămas blocați în mașini din cauza vremii severe.

Cel mai mare strat de zăpadă acumulat

Ninsorile și viscolul și-au spus cuvântul în mai multe zone ale țării, mai ales în zona de sud a Moldovei. Cele mai afectate județe au fost Buzău și Vrancea. De exemplu, în orașul Bisoca, județul Buzău, a fost acumulat cel mai mare strat de zăpadă din această perioadă.

Locuitorii orașului s-au fotografiat lângă troienele impresionante de zăpadă, ajungând chiar și până la 2 metri înălțime, iar imaginile au devenit rapid virale. Unii s-au bucurat de zăpadă, însă alții nu au fost atât de fericiți. Mai multe drumuri din județul Buzău au fost închise din cauza vremii severe.

De asemenea, în intervalul orar 07:00 – 16:30, în cursul zile de sâmbăta, s-au înregistrat efecte în 60 localități din 16 județe (AG, BC, BR, BZ, CT, DB, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS și VN) și municipiul București, unde echipajele operative au derulat misiuni pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, precum și pentru degajarea a 25 copaci și 11 stâlpi de electricitate, fiind avariate 5 autoturisme, 1 anexă gospodărească și acoperișul unui bloc de locuințe, au anunțat autoritățile.

Citește și: Cât e stratul de zăpadă în România în funcţie de zonă. Lista completă a drumurilor închise

Zăpadă de 2 metri în localitatea Bisoca din Buzău
Zăpadă de 2 metri în localitatea Bisoca din Buzău

Mii de oameni au rămas blocați în mașini

Ninsorile puternice și viscolul de sâmbătă noapte au blocat jumătatea estică a țării și au ținut blocați ore în șir oamenii în zăpadă. Potrivit autorităților, în momentul de față 11 drumuri sunt complet impracticabile deocamdată.

În județul Galați, kilometri întregi de mașini au rămas blocate pe DN 25, după ce un sector de drum a fost închis. Cei care au plecat din București spre Moldova nu au mai ajuns la destinație în timpul propus.

„Să scoatem mașinile care au fost prinse-n trafic și cu o sărăriță și un echipaj de poliție, pe un singur sens să circulăm către Galați”, a declarat Cornel Mototolea, inspector şef al IPJ Galaţi.

Citește și: Efectele ninsorilor abundente din ultimele ore. 10 drumuri continuă să fie blocate, raportul complet al autorităților

În Vrancea, șoferii au fost întorși din drum, după ce mai multe artere au fost închis complet. Un TIR a derapat pe DN2 și a rămas de-a latul drumului, blocând complet traficul. În județul Vrancea, sâmbătă a fost declarată starea de alertă.

În Buzău, probleme au început de sâmbătă seara. Circa 200 de mașini și 50 de TIR-uri au rămas blocate pe Drumul European 85, pe o porțiune de circa 35 de kilometri. A fost nevoie de intervenția armatei și jandarmilor pentru a salva oamenii.

Sursă foto: Facebook/ Angelica Marin

Urmăriți Impact.ro și pe