Wimbledon 2022. Simona Halep, imagini de colecţie. Românca a fost premiată alături de unii dintre cei mai mari campioni la tenis

Elena Avramescu 03.07.2022, 23:38

Simona Halep este singura jucătoare rămasă în competiție la Wimbledon care a reușit să cucerească trofeul la All England Club. Astăzi a avut zi liberă sportiva noastră, iar mâine urmează să joace în optimi cu Paula Badosa. Cu toate acestea, a fost „obligată” să se deplaseze la arene.

Simona Halep, premiată la Wimbledon 2022

Începând cu acest an, șefii Grand Slam-ului londonez au deci să renunțe la duminica liberă din mijlocul competiției și au marcat acest moment istoric printr-un eveniment unic. Astfel că majoritatea campionilor din istoria Grand Slam-ului londonez au fost premiați pe terenul central, în aplauzele unei mulțimi entuziasmate.

Nu este de irare faptul că Simona Halep s-a numărat printre cei prezenți, dar principalul punct de atracție a fost revenirea lui Roger Federer pe terenul pe care a câștigat 8 titluri, record absolut în istoria turneului la masculin. În plus, românca a fost prezentată înaintea elvețianului, iar la intrarea acestuia pe gazon a fost surprinsă aplaudându-l la scenă deschisă pe marele campion.

Fostul lider mondial a spus că speră să mai joace încă o dată la Wimbledon înainte de retragerea din tenis.

„Am fost foarte norocos să pot juca multe meciuri pe acest teren. Este fantastic să fii alături de toţi aceşti campioni. Îmi amintesc emoţia cu care am venit aici ca să joc împotriva lui Pete Sampras în 2001. Sper să mai pot reveni măcar o dată” – Roger Federer.

În luna august, Roger Federer va împlini 41 de ani. Din nefericire, a suferit în ultimii ani mai multe operaţii la genunchi şi nu a mai participat la niciun turneu de la ediţia trecută Wimbledonului.​

Simona Halep nu este doar singura jucătoare rămasă în concurs ce are în palmares titlul la Wimbledon, dar le surclasează pe celelalte la nivel de prezențe în săptămâna a doua la turneele de Grand Slam.

La ediția actuală de la Wimbledon, Simona Halep tocmai a înregistrat a 22-a prezență în săptămâna a doua, astfel căa ajuns să conducă detașat topul, fiind urmată la 10 lungimi distanță de belgianca Elise Mertens, cu 12 prezențe.

Toate celelalte jucătoare au numărul de calificări în partea a doua a turneelor de Mare Slam formată dintr-o singură cifră: Alize Cornet 7, Caroline Garcia 6, Ons Jabeur, Paula Badosa, Amanda Anisimova câte 5, Jelena Ostapenko 4, Elena Rybakina și Alja Tomljanovic câte 3.
Avem și cinci debutante în săptămâna a doua: Marie Bouzkova, Jule Niemeier, Harmony Tan, Heather Watson și Tatjana Maria.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie – 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Urmăriți Impact.ro și pe