Wimbledon 2019 | Simona Halep-Aliaksandra Sasnovich: ce șanse are românca să câștige turneul

Alexandru Ioanid 01.07.2019, 13:16
Wimbledon 2019 | Simona Halep-Aliaksandra Sasnovich: ce șanse are românca să câștige turneul

Simona Halep joacă luni, 1 iulie, împotriva jucătoarei din Belarus, Aliaksandra Sasnovich. Halep are șansa să arate la Wimbledon că este o jucătoare valoroasă și sunt specialiști care insistă că sportiva româncă are chiar șanse să intre în posesia trofeului.

Simona Halep joacă împotriva Aliaksandrei Sasnovich, în primul tur al turneului pe iarbă de la Wimbledon. Aflată pe locul 7 WTA, Halep poate aduna puncte astfel încât să urce în clasament, dar are mari șanse și să ajungă în finala turneului.

Simona Halep a fost aproape de finală la Wimbledon în 2014. Atunci, însă, a pierdut semifinala cu Eugenie Bouchard.

Simona Halep – Aliaksandra Sasnovich, drumul spre finala Wimbledon

Meciul dintre Simona Halep, numărul 7 WTA, și Aliaksandra Sasnovich, numărul 37 WTA, e programat la ora 15:00, ora României. Este al doilea turneu pe iarbă la care participă Halep în acest an.

Primul, cel de la Eastbourne, nu s-a dovedit norocos pentru Halep. Sportiva româncă a pierdut în sferturi, fiind învinsă de Angelique Kerber. Este pentru prima dată când Halep joacă împotriva sportivei din Belarus.

Aliaksandra Sasnovich are 25 de ani și nu deține niciun trofeu WTA.   Sportiva nu are niciun moral ridicat după ultimele meciuri:  traversează o perioadă extrem de slabă, are deja cinci meciuri consecutive pierdute, iar pe iarbă a pierdut 10 din ultimele 15 partide jucate pe această suprafață.

Înainte de debutul turneului de la Wimbledon, Simona Halep s-a antrenat pe terenurile oficiale, fiind supervizată de pe margine chiar de Ion Țiriac, marele tenismen. Fostul tenismen nu s-a putut abtine si a început să-i dea sfaturi sportivei românce.

„Lovitura asta e sfanta pe terenul asta, daca stii s-o dai! Mai mult slice, mai putina viteza. Asa, ma, fata! Loveste mingea, nu o impinge! Si nu uita, tot timpul trebuie sa sari inapoi! Si daca ai facut punctul, mai sari o data inapoi, ca sa nu uiti!”, i-a explicat Ion Țiriac.

Urmăriți Impact.ro și pe