Weekend plin de distracție pe pârtie la Rânca. Iubitorii de sporturi de iarnă au profitat de vremea frumoasă

Alexandrina Toader 14.03.2021, 14:40
Weekend plin de distracție pe pârtie la Rânca. Iubitorii de sporturi de iarnă au profitat de vremea frumoasă

Peste 1000 de turiști s-au aflat în acest weekend în stațiunea montană Rânca la schi. Vremea a fost numai bună pentru săniuș, dat cu placa sau cu schiurile.

Vreme perfectă pentru sporturile de iarnă, la Rânca

Iubitorii sporturilor de iarnă au profitat de vremea frumoasă şi de zăpada de pe pârtie. La Rânca, stratul de zăpadă atinge aproximativ jumătate de metru. Se schiază în condiții optime pe toate cele 4 pârtii din stațiune. Instalațiile de teleschi și telescaun au funcționat au funcționat la capacitate maximă în acest weekend.

„Foarte bine și foarte frumos. Azi noapte a mai nins puțin, astăzi a dat și soarele. Vremea este perfectă și turiști sunt destui având în vedere că este final de sezon. Oricum a fost un sezon foarte bun și a mers foarte bine”, a declarat Adriana Onmez.

Stațiunea fost plină în special de familii tinere cu copii mici. Vreme frumoasă, pârtia este bunicică, lume nu este nici prea multă, nici prea puțină. Trebuia să fie mai multă având în vedere că este weekend, dar este bine”, a precizat un turist care a venit să schieze. Proprietarii pensiunilor spun că sunt mulţumiţi de gradul mare de ocupare având în vedere că este pandemie și trebuie să respecte regilele de prevenire a virusului SARS-Cov 2.

Preţurile pentru cazare au scăzut, la Rânca

„Noi suntem mulțumiți, avem ocupată unitatea de cazare, atât cât ne permit regulile de distanțare. Având în vedere că este pandemie, noi suntem mulțumiți că putem funcționa și turiștii vin. Îi vedem că sunt dornici să vină să se recreeze în aer curat aici la munte. Noi am fost foarte afectați anul trecut de lookdown, așa că acum suntem mulțumiți. Am avut un sezon mulțumitor”, a declarat Andreea Ionescu, reprezentanta unei pensiuni.

Iar pentru că este final de sezon, prețurile au scăzut, în medie, cu 30% față de lunile decembrie și ianuarie. O cameră la o cabană,costă în medie 120 de lei pe noapte, iar la hotel între 175 și 200 de lei, în funcție de condițiile de cazare.

Pentru o zi pe pârtie, turiștii trebuie să plătească 40 de lei pentru echipament și 30 de lei pentru cartela de teleschi.

Urmăriți Impact.ro și pe