Vremea se schimbă radical. Temperaturi de vară, din 9 octombrie, în România. Ce valori se vor înregistra

Redacția IMPACT 08.10.2019, 14:44
Vremea se schimbă radical. Temperaturi de vară, din 9 octombrie, în România. Ce valori se vor înregistra

Vremea se schimbă radical în România, susțin meteorologii și ne mai putem bucura de câteva zile specifice verii. Temperaturile vor crește în aproape toată țara și vor urca chiar peste 20 de grade Celsius.

Specialiștii ANM susțin că un val de aer cald va cuprinde România începând din data de 9 octombrie. De la 10, 15 grade Celsius – maxima din aceste zile, temperaturile vor urca până la 25 de grade.

Au fost zile specifice toamnei, cu zile mohorâte și ploi în majoritatea regiunilor. Dar în a doua parte a săptămânii, ne vom mai putea bucura de câteva zile specifice unei veri târzii.

Vremea se schimbă: revin temperaturile specifice verii

Începând de miercuri, 9 octombrie, vremea se încălzește semnificativ în majoritatea regiunilor, susțin specialiștii ANM. În mercurul din termometre se mai adaugă până la 10 grade față de aceste zile.

Spre exemplu, în zona de nord a Moldovei maximele nu au trecut de 5-6 grade Celsius. Chiar și așa, de miercuri încolo urcă până la 18 grade Celsius.

De asemenea, se vor înregistra temperaturi maxime de până la 17 grade în nordul și în estul Transilvaniei și 20-21 de grade în regiunile vestice și sudice. Și în zona Capitalei va fi o încălzire semnificativă, pornind de la maxime de 14-15 grade în cursul zilei de marți până spre 20-21 de parcursul zilei de mâine.

În unele zone, temperaturile urcă și până la 25 de grade Celsius, temperatura resimțită la orele prânzului la soare.

Urmăriți Impact.ro și pe