Vremea se schimbă radical. Sunt anunţate furtuni şi ploi torenţiale

Stan Filon, Narcisa Tomulescu 23.08.2021, 14:36
Vremea se schimbă radical. Sunt anunţate furtuni şi ploi torenţiale

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pe mai multe zile. Astfel, am aflat că în România se vor instala zilele ploioase. Sunt anunțate furtuni și grindină, iar cantități de apă vor depăși 40 de litri pe metru pătrat.

De când se schimbă radical vremea

Așadar, meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, care se va instala treptat în România. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi, marți și marți spre miercuri (24 și 24/25 august) mai ales în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane.

Meteorologii spun că vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp. Aceste fenomene meteorologice se vor răspândi, miercuri și joi, în sudul, centrul și estul țării.

Vremea se schimba radical
Vremea se schimba radical

Ploi și grindină

Ziua de joi nu va aduce vreme bună. ANM avertizează că în sudul, centrul și estul țării averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină, cantitățile de apă fiind unele însemnate.

Weekendul vine tot cu ploi în multe zone din țară, unde este posibil să se formeze adevărate vijelii, după cum avertizează meteorologii. ”Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a intervalului, dar probabilitatea de manifestare a acesteia va fi mai ridicată în zilele de 24, 27 și 28 august când vor fi posibile și cantități mai însemnate de precipitații”, au transmis specialiștii ANM.

Vremea pentru București

În București însă, starea vreii va fi una bună. Meteorologii spun că până miercuri dimineaţă, temperaturile vor continua să fie ridicate în Capitală şi vor ajunge până la 33 de grade. În intervalul marţi ora 3.00 – miercuri ora 10.00, vremea se va menţine în general frumoasă şi va fi călduroasă după-amiaza, în Bucureşti.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă de marţi (24 august) va fi de 32…33 de grade, iar noaptea temperaturile vor scădea până în jurul a 16-19 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe