Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo pentru ziua de Florii

Cristian Cojocaru, Anca Lupescu 23.04.2021, 17:39
Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo pentru ziua de Florii

Cu toții ne așteptam ca primăvara să își intre în drepturi însă vremea se schimbă din nou de Florii. Temperaturile vor cunoaște o scădere la nivelul întregii țări, mai puțin într-o regiune a țării unde temperaturile vor rămâne ridicate.

Se schimbă vremea de Florii

Astăzi vremea se va răci în mare parte a teritoriului. În Lunca Dunării însă, temperaturile vor cunoaște maxime de 21 de grade Celsius. Aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice vor fi întâlnite în jumătatea de est a țării, iar izolat, în unele zone montane, precipitațiile mixte.

Vântul va cunoaște intensificări în mare parte a țării. În weekend, temperaturile vor fi scăzute în jumătatea nordică a țării, în timp ce în regiunile din sus, temperaturile vor urca până la 19-20 de grade. Mâine, izolat vor cădea ploi, în timp ce în Carpații Occidentali, precipitațiile vor fi mixte.

Pentru zilele de duminică și luni, în jumătatea de nord a țării va ploua, iar la munte precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. La nivelul Capitalei, vremea se va menține caldă, iar temperaturile se vor situa în jurul a 20 de grade Celsius. Posibilitatea de precipitații apare la jumătatea zilei, însoțite de descărcări electrice, în timp ce vântul va sufla moderat.

Vremea se va incalzi in toata tara incepand cu data de 10 mai
Vremea se va incalzi in toata tara incepand cu data de 10 mai

Urmează două săptămâni reci

Potrivit prognozei ANM, următoarele două săptămâni vor fi mai reci decât normalul acestei perioade a anului. Vremea se va încălzi în data de 10 mai. Precipitațiile din următoarele două săptămâni vor fi excedentare, ajungând la normal în perioada 10-24 mai. Pentru perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea va fi răcoroasă în zona Maramureșului, Transilvaniei, nordului Moldovei dar și în zonele montane.

Temperaturi ceva mai ridicate se vor întâlni în Oltenia, Muntenia dar și sudul Moldovei. Sunt anunțate ploi pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. Astfel, valorile pluviometrice vor fi mai mari decât în mod normal ale acestei perioade, în zonele de sud-vest, vest, nord-vest și local, în centru.

Pentru săptămâna 3- 10 mai, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât în această perioadă a anului, cu precădere în partea nordică a țării, în timp ce în restul țării, valorile de termometre vor fi apropiate de cele normale. Precipitațiile vor fi prezente în Banat, Crișana și Transilvania, iar acestea vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în zonele centrale.

Temperaturile vor cunoaște o creștere în săptămâna 10 – 17 mai, atunci când valorile din termometre se vor situa la pragul celor normale pentru această săptămână. Precipitațiile vor fi normale pentru această perioadă, însă acestea pot fi excedentare în regiunile sud-vestice.

Urmăriți Impact.ro și pe