Vremea se schimbă radical în weekend! 0 grade Celsius în România

Iancu Andreea 20.05.2020, 10:39
Vremea se schimbă radical în weekend! 0 grade Celsius în România

Următoarele zile anunță schimbări drastice în privința temperaturilor. Pe parcursul săptămânii și în weekend-ul ce urmează, se așteaptă ploi puternice și temperaturi mult mai scăzute decât cele înregistrate în ultimele zile.

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri

Astăzi, temperaturile urmează să scadă, iar vremea devine instabilă. Vor exista înnorări temporar accentuate, existând și perioade în care vor fi semnalate descărcări electrice, vijelii sau intensificări ale vântului. Viteza așteptată a vântului se situează în jurul valorii de 60-70 km/h. Grindina și ploile torențiale vor fi resimțite în special în zona Olteniei, Banatului, în regiunile din Muntenia, Dobrogea și în mare parte din Transilvania și Moldova.

Cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor depăși nivelul de 25-30 l/mp. Local, aceste valori se vor situa între 40-60 l/mp, în special în zona Olteniei și a Carpaților Meridionali.

Temperaturile maxime de astăzi se încadrează între 16-25 de grade Celsius (maxime) și 5-16 grade Celsius (minime).

Temperaturile scad în mod neașteptat pentru această perioadă Foto - Pixaby
Temperaturile scad în mod neașteptat pentru această perioadă Foto – Pixaby

Prognoza meteo pentru joi

Ziua de joi aduce temperaturi mai scăzute decât cele înregistrate în trecut la această dată. La munte și în jumătatea de sud a țării vor exista înnorări. De asemenea, în aceste regiuni vor fi semnalate averse locale, moderate, însoțite de descărcări electrice.

În restul țării cerul va fi variabil, cu unele înnorări. Ploi slabe vor fi semnalate pe arii restrânse. În zona de munte și pe creste, dar și în regiunile sud-estice și vestice, vântul va prezenta intensificări.

Ne așteptăm la temperaturi maxime între 13-21 de grade Celsius, iar minime între 0 grade Celsius (în depresiunile din estul Transilvaniei) și 12-13 grade în Lunca Dunării.

Progonza meteo pentru vineri

Vineri, vremea se va păstra rece, având în vedere perioada în care ne aflăm. Temperaturile înregistrate vor fi chiar extrem de rece ziua în zona nordică și de nord-est, în timp ce pe timpul nopții, toată țara va resimți această răceală.

Înnorări temporare și ploi slabe se vor înregistra local, în sud și în estul țării precum și în zonele montane și în restul teritoriului în mod izolat.

La munte, la altitudini mari, vor exista precipitații mixte. Vântul va bate în rafale de peste 70-80 km/h. Local, se vor înregistra intensificări, cu o medie de 45-55 km/h. Aceste valori sunt valabile pentru sud-vest, centru și nord-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13-20 de grade, iar cele minime între -1 grad în zona depresiunilor, unde va putea fi semnalată bruma și 10 grade Celsius pe litoral. Se poate forma și ceață.

Prognoza meteo de sâmbătă

Ziua de sâmbătă va înregistra temperaturi maxime ce se încadrează 12-22 de grade. Minimele se vor situa între 0 și 10 grade Celsius, cu valori mai mici în depresiuni, unde există condiții de brumă. Cerul va fi variabil, temporar înnorat în zona de est a teritoriului. Pe arii restrânse poate ploua slab, cu o probabilitate mai mare în zona Dobrogei. Vântul poate sufla slab și moderat, iar la munte se pot înregistra intensificări și în regiunile estice. Se poate forma ceață în unele regiuni izolate.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...