Vremea se schimbă radical în următoarea perioadă! Când sunt anunțate ninsori în Capitală. ANM a făcut anunțul

Diana Radu 03.02.2020, 18:12
Vremea se schimbă radical în următoarea perioadă! Când sunt anunțate ninsori în Capitală. ANM a făcut anunțul

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Potrivit acestora vremea se va răci drastic, iar ninsoarea își va face apariția în anumite zone ale teritoriului, printre care și în Capitală. Iată la ce temperaturi ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare!

Cum va fi vremea în următoarele trei zile? Anunțul făcut de ANM

Meteorologii anunță temperaturi în scădere pentru următoarele zile, cu toate acestea valorile termice sunt specifice pentru această perioadă. Așadar, vom avea parte de o perioadă cu vreme închisă. De asemenea, sunt prognozate și precipitații cu precădere în regiunile vestice și nordice, dar și în restul teritoriului în cantități mai neînsemnate.

Ploile își vor face simțită prezența pe parcursul zilei, iar la munte, la altitudini de peste 1.600 de metri sunt prognozate ninsori însoțite de lapoviță. La noapte, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în nordul, în vestul, dar și centrul teritoriului. La munte peste noapte se va depune un strat consistent de zăpadă.

vremea, ninsori, anm
Cum va fi vremea în următoarele trei zile? Anunțul făcut de ANM

Vremea în Capitală pentru următoarele trei zile

Prognoza meteo pentru marți, 4 februarie. Potrivit specialiștilor ANM, vremea va fi închisă marți în Capitală, iar a doua partea a zilei și noaptea, vor debuta cu ploi. Vântul va sufla slab și moderat în prima parte a intervalului, iar ulterior se va intensifica până va atinge rafale de 45 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 12 grade Celsius, iar cele minime între 3 și 4 grade Celsius.

La munte vântul va avea intensificări și va viscoli ninsoarea, îndeosebi la altitudini mari. Cât despre temperaturi, în zonele montane sunt așteptate valori maxime ce vor situa între -1 și -8 grade Celsius. Valorile minime se vor situa, în general între -12 și -2 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru miercuri, 5 februarie. Vremea va continua să se răcească în Capitală și miercuri. De asemenea, precipitațiile își vor face în continuare apariția, însă din cauza temperaturilor scăzute se vor transforma în ploi, apoi în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla cu rafale de până șa 45…50 km/h, cu precădere în a doua parte de zilei și în prima parte a nopții. Valorile termice maxime se vor încadra între 3 și 5 grade Celsius, iar cele minime între -4 și -2 grade Celsius.

La munte va ninge trecător și slab. Vântul va viscoli ninsoare la cote mai înalte, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade Celsius, în timp ce cele minime vor porni de la 1 grad și vor coborî până la -6 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru joi, 6 februarie. Pentru această zi, specialiștii ANM au prognozat temperaturi maxime de 5 grade Celsius și minime de -3 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului. Din nou vor părea lapovița și ninsoarea, care vor fi însoțite de vânt.

Urmăriți Impact.ro și pe