Vremea se schimbă din nou. Se întoarce vara. De când încep să crească temperaturile

Anca Manolica 07.09.2022, 11:51
Vremea se schimbă din nou. Se întoarce vara. De când încep să crească temperaturile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vine cu vești bune, după ce, în ultimele zile, România s-a confruntat cu un val de ploi și vreme rece. Meteorologii anunță că vremea se va încălzi semnificativ în zilele care urmează, însă ploile puternice vor reveni pe final de săptămână. Iată ce spune prognoza meteo.

Prognoza meteo miercuri, 7 septembrie

Conform ANM, miercuri, 7 septembrie, vremea va începe să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, temperaturile situându-se în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări îndeosebi ziua în zonele montane şi submontane, în nord-vest, în centru şi în extremitatea de sud-est, unde pe arii restrânse vor fi și ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu  intensificări în sudul Banatului. Maximele se vor încadra între 20 şi 28 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade Celsius. Dimineața și noaptea, îndeosebi în depresiunile intramontane, izolat se va instala ceață.

Prognoza meteo joi, 8 septembrie

Mâine vremea va continua să fie caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi averse, ziua pe arii restrânse mai ales la munte şi în extremitatea sud-estică, iar noaptea local în vest şi nord-vest, fiind însoțite şi de descărcări electrice.

Prognoza meteo 7-9 septembrie
Prognoza meteo 7-9 septembrie

Vântul va bate slab şi moderat, având unele intensificări în zonele înalte de munte, în sud-estul teritoriului, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi între 24 şi 31 grade Celsius, cu valori ceva mai scăzute pe litoral, iar cele minime se vor situa în general între 10 şi 18 grade Celsius.

Prognoza meteo vineri, 9 septembrie

Vineri, 9 septembrie, în zonele de vest și nord-vest temperaturile vor fi în scădere față de ziua anterioară, iar în rest vremea se va menţine caldă pentru prima data din calendar. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile de vest, nord şi centru, unde vor fi înnorări şi pe arii relativ extinse averse şi descărcări electrice. Izolat vor exista cantităţi de apă însemnate şi căderi de grindină.

În restul zonelor din țară, cerul va fi variabil ziua, cu unele înnorări noaptea, când vor fi semnalate pe alocuri fenomene asociate instabilităţii atmosferice. Vântul va bate slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile de sud-est, în zona montană înaltă, dar şi în timpul ploilor. Maximele vor atinge în general între 22 şi 32 grade Celsius, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării, iar minimele se vor situa 10 şi 20 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...