Vremea se răcește considerabil. Cu ce vești vin meteorlogii pentru această perioadă

Raluca Juncu 21.11.2019, 11:01
Vremea se răcește considerabil. Cu ce vești vin meteorlogii pentru această perioadă

Meteorologii ne informează că până sâmbătă, temperaturile vor scădea drastic, chiar și cu 10 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare valabilă până sâmbătă, la ora 10.00.

Vremea s-a răcit drastic în România. Ploile abundente s-au instalat deja pe aproape întregul teritoriu al țării. La munte vor fi ninsori şi vântul va sufla cu putere.

Vremea schimbă foaia în România

Vremea de sfârșit de toamnă a început să își intre în drepturi începând de astăzi.

De miercuri de la ora 18:00 până sâmbătă la ora 10:00, se anunță ploi însemnate cantitativ, răcire puternică a vremii, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei și intensificări ale vântului.

„Temporar va ploua, îndeosebi în jumătatea de sud a ţării, unde local se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 20…25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40…60 l/mp. Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) şi sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei”, a transmis ANM, conform protv.ro.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitaţii mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala şi în Moldova, estul şi sud-estul Transilvaniei şi în dealurile Munteniei.
În Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi şi în zonele mai joase de relief.

 

Buletin meteo pentru Capitală

Nici pentru Capitală veștile nu sunt prea bune. Joi, maximă va fi de 10-11 grade, iar minimă din noaptea de joi spre vineri se va situa în jur de 3 grade. Pentru vineri se anunță o maximă de 4-6 grade, iar noaptea de vineri spre sâmbătă minimă va fi în jurul valorii de 1 grad. Sâmbătă, la București, se anunță 6 grade.

Vremea rece și ploioasă în București. Foto: libertatea.ro
Vremea rece și ploioasă în București. Foto: libertatea.ro

“Nu trebuie să ne speriem, vremea revine la ce ar trebui să fie normal pentru această perioada. Până acum, a fost anormal, că a fost mult mai cald”, a precizat reprezentantul ANM, potrivit ziare.com.

Urmăriți Impact.ro și pe