Vremea se răcește, anunță ANM: care sunt zonele în care vine frigul și când ajunge valul de aer polar în România

Alexandru Ioanid 18.09.2019, 11:16
Vremea se răcește, anunță ANM: care sunt zonele în care vine frigul și când ajunge valul de aer polar în România

Meteorologii au anunțat că vremea schimbă foaia. Începând de miercuri, temperaturile vor scădea simțitor, iar România va fi lovită și de un val de aer polar. Noaptea, temperaturile vor coborî până spre 0 grade Celsius.

Meteorologii au anunțat că, începând de miercuri, vremea se răcește în aproape toată țara. Primele avertizări au fost deja emis. ANM a anunțat o avertizare cod galben de vânt puternic pentru județele Caraș-Severin și Hunedoara, până miercuri la ora 14.00.

Rafalele vor fi puternice mai ales la munte, la cote de peste 1.800 de metri, cu peste 90 km/h.

Vremea se răcește considerabil, potrivit ANM

Miercuri, vremea schimbă foaia, anunță meteorologii, iar temperaturile încep să scadă în majoritatea regiunilor. Maximele vor fi cuprinse între 16 grade Celsius în depresiuni și cel mult 29 de grade în Lunca Duncării.

Va ploua slab pe suprafețe restrânse din sud, din centru și din est, iar vântul va sufla cu putere pe creste, în zonele sud-vestice, nord-estice, estice și centrale.

În București, miercuri, nu vor fi mai mult de 27 de grade Celsius.

Valul de aer polar va fi resimțit pe teritorul României vreme de trei zile: joi, vineri și sâmbătă, când temperaturile vor coborî chiar și sub 0 grade Celsius în zonele de depresiune.

În toată țara, după cum anunță meteorologii în prognoza extinsă pe două săptămâni, șansele pentru apariția precipitațiilor, slabe cantitativ, vor fi mai mari în intervalele 17-19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie.

Cum va fi vremea în București

Strategia USR pentru Bucuresti

Miercuri, 18 septembrie, maxima este de 26 de grade Celsius, dar sunt posibile ploi slabe. Minima nopții este de 10 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin.

Joi, 19 septembrie, maxima nu trece de 18 grade Celsius, alături de un cer parțial însorit.  Minima coboară până la 8 grade Celsius.

Vineri, 20 septembrie, maxima este de 19 grade Celsius, dar noaptea va fi mai frig, temperaturile coborând chiar până la 4 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe