Vremea se încălzește din nou. De când revin temperaturile de primăvară

Badea Violeta, Mihnea Tălău 29.03.2023, 10:50
Vremea se încălzește din nou. De când revin temperaturile de primăvară

Suntem în plină primăvară, dar vremea de afară pare mai mult de toamnă. În ultimele zile am avut parte de vânt, ploi și valori scăzute în majoritatea zonelor țării, însă meteorologii vin astăzi, 29 martie, cu vești bune. Află, din rândurile de mai jos, când revin temperaturile de primăvară!

Temperaturile cresc în România

Miercuri, pe data de 29 martie, vremea se menţine răcoroasă în majoritatea zonelor țării. Însă, începând de joi, 30 martie, meteorologii de la ANM anunță că primăvara își va intra, din nou, în drepturi.

Conform specialiștilor, valorile termice vor urca semnificativ în termometre, în unele zone ale României înregistrându-se 16 grade Celsius. Până atunci, însă, maximele se vor încadra între – 1 grad Celsius în estul Transilvaniei și 11 grade Celsius în sudul Olteniei și Munteniei.

În schimb, minimele se vor încadra între – 9 grade Celsius și 1 grad Celsius. Mai frig va fi în depresiunile Carpaților Orientali, unde valorile vor coborî până la – 12 grade Celsius. În schimb, în Banat și în vestul Olteniei, temperaturile minime vor urca până la 2 grade Celsius.

„Trecător vor fi precipitații slabe, ziua, local, sub formă de ninsoare la munte, precum și în estul si sudul Transilvaniei și mixte în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar noaptea pe arii restrânse mai ales sub formă de ploaie în Banat și posibil în sudul Crișanei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1500 m, unde la rafală se vor depăși viteze de 70-90 km/h și ninsoarea va fi viscolită, iar în prima parte a intervalului și în regiunile sudice, estice și în centru, cu precădere în Moldova, local în Oltenia și sud-vestul Munteniei, rafalele urmând a fi de 55-60 km/h. În a doua parte a nopții, local se va produce brumă și îngheț la sol.”, au anunțat reprezentanții de la ANM.

Citește și Cum va fi vremea de Florii, în România. Temperaturile o iau razna chiar înainte de Paște!

Vremea se incalzeste
Vremea se incalzeste

Cum va fi vremea în București

Astăzi, vremea va fi destul de rece în Capitală. Maxima nu va urca mai mult de 9 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va încadra între – 3 și – 1 grad Celsius.

Mai frig va fi în zona preorășenească, unde valoarea termică va atinge – 5 grade Celsius. Cerul va prezenta unele înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi și condiții de precipitații slabe mixte.

Vântul va sufla slab și moderat. Însă, temporar vor exista și unele intensificări în prima parte a zilei, când la rafală vor fi viteze în jurul a 40 km/h.

Citește și Cum va fi vremea de Paște 2023. Prognoza meteo pentru luna aprilie a fost actualizată de specialiștii ANM!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...