Vremea rea face victime, un băiat de 14 ani a murit în Reșița. ISU se pregătește de o noapte teribilă, în vestul țării sunt pene de curent

Stan Filon 04.02.2023, 22:04

Vremea rea a făcut o victimă în Reșița, acolo unde un copac plin cu zăpadă s-a prăbușit peste o mașină aflată în mers. Tragedia a avut loc la intrarea în oraș, când copacul s-a prăbușit pur și simplu peste mașina în care se aflau patru persoane.

Vremea rea face victime, un băiat de 14 ani a murit în Reșița

Așadar, tragedie în Reșița, acolo unde un copac s-a prăbușit peste o mașină aflată în mers în care se aflau patru persoane. Salvatorii au intervenit la fața locului și au transportat trei persoane la spital. Un adolescent în vârstă de 14 ani, care avea răni severe, și pe părinții acestuia, care au avut un atac de panică.

Medicii au făcut tot ce le-a stat în putere pentru salvarea tânărului, însă cu toate eforturile depuse tânărul a fost declarat decedat. În acest moment polițiștii efectuează cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs tragicul eveniment.

Vremea rea face victime, un baiat de 14 ani a murit în Resita
Vremea rea face victime, un baiat de 14 ani a murit în Resita

Cod portocaliu de viscol

Mai multe județe din România se află în acest moment sub avertizare cod portocaliu și cod galben de viscol și ninsori, potrivit Administrației naționale de Meteorologie. Aceste avertizări de vreme rea sunt valabile până pe data de 5 februarie, ora 20:00. Va ninge, iar vântul va bate cu viteze de până la 70 de kilometri pe oră.

În aceste condiții, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență (USISU) se pregătește pentru o noapte foarte grea, după o zi la fel de dificilă. Vor fi activate, începând cu ora 20.00, Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative la ispectoratele pentru situații de urgență din 11 județe (AB, AG, BV, CS, CV, DB, GJ, HD, PH, SB şi VL).

„Va fi instituită permanența la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, precizează un comunicat oficial USISU.

Localități întregi aflate în beznă din cauza unor avarii la rețeaua electrică

În cursul zilei de sâmbătă, fenomenele meteorologice au produs efecte în 9 localități din 8 județe (AB, AR, BH, BZ, CS, HD, SJ și TM), unde, echipajele de salvatori au intervenit pentru degajarea a 24 copaci și 1 stâlp de electricitate, fiind avariate 3 autoturisme și 1 anexă gospodărească. La acest moment, se intervine în județele Arad, Bihor, Hunedoara și Timiș pentru degajarea copacilor prăbușiți pe carosabil, precum și pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Totodată, mai multe localități se află în întuneric, după avarii apărute la rețeaua de electricitate. E-Distribuţie Banat a anunțat recent că echipele sale intervin pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor afectați de pene de curent. Avariile au afectat reţelele electrice din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, pe fondul condiţiilor meteo deosebite – cod portocaliu de vreme rea cu viscol puternic.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...