Vremea pe litoral. Cum va fi temperatura apei Mării Negre în săptămâna 2 – 8 august în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

Daria Petrescu 02.08.2021, 11:07
Vremea pe litoral. Cum va fi temperatura apei Mării Negre în săptămâna 2 – 8 august în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

Canicula continuă să facă ravagii pe teritoriul României. În mai multe zone din țară a fost anunțat cod portocaliu de caniculă, iar în primele zile din luna august, acesta se va transforma în cod roșu de caniculă. La malul mării situația va fi la fel de încinsă, soarele va fi extrem de puternic, iar apa mării mai caldă ca niciodată. Iată cum va fi temperatura apei Mării Negre în săptămâna 2 – 8 august în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

Vremea pe litoral și temperatura apei Mării Negre în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

În cazul în care alegeți să vă petreceți concediul pe litoral, trebuie să știți că sunt anunțate temperature de peste 34 de grade în toate stațiunile de la malul mării. De asemenea, temperatura apei Mării Negre va crește simțitor.

Temperatura medie în Marea Neagră în Mamaia în august este 25.7°C. Este cea mai confortabilă apă de scăldat din orice corp de apă, mai ales într-o zi călduroasă. Acest interval de temperatură este recunoscut ca fiind cel mai optim pentru scăldatul prelungit.

Temperatura minimă a apei în Mamaia în august este 24.0°C, maxim – 27.0°C.

Temperatura apei Mării Negre în săptămâna 2 – 8 august în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

Luni 2 august – temperatura apei mării la Costinești este de 27.0°C

marți 3 august – temperatura apei mării la Mamaia este de 27.00 C

miercuri 4 august – temperatura apei mării la Costinești este de 27°C

joi 5 august – temperatura apei mării la Eforie  este de 27.0°C

vineri 6 august – temperatura apei mării la Costinești este de 27.6°C

sâmbătă 7 august – temperatura apei mării la Vama Veche este de 26°C

duminică 8 august – temperatura apei mării la Costinești este de 28°C.

Cele mai alese stațiuni de pe litoral

Vara aceasta, mii de turiși au ales să își petreacă zilele pe litoral, mai ales după ce au fost ridicate restricțiile cauzate de pandemia de coronavirus.

Una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc, este Mamaia. Tinerii sun dornici să piardă nopțile la malul mării în această stațiune, deoarece are viață de noapte.

Lângă lacul Techirghiol se află stațiunea Eforie, cea în care domnește liniștea. Eforie se împarte în cele două stațiuni: Eforie Nord și Eforie Sud. Familiile cu copii aleg de obicei aceste stațiuni, deoarece sunt puțin mai izolate și mai liniștite decât Mamaia.

Stațiunile Costinești și Vama Veche

Tinerii studenți fiind atrași de această stațiune, pentru a se distra și pentru a avea o vacanță reușită.

Populară printre tineri este și stațiunea Vama Veche. Aceasta se află aproape de granița cu Bulgaria și mereu foarte aglomerată. Indiferent de vreme, în această stațiune distracția este în toi în permanență, fiind vizitată de turiști români și străini.

Turiștii trebuie să ia în considerare măsurile anti-COVID

Turiştii care vor ajunge pe litoral în această vară şi administratorii plajelor de la Marea Neagră trebuie să respecte mai multe reguli anti-COVID de distanţare şi igienă, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. În continuare, trebuie să existe o distanțare social atât pe plajă, cât și în spațiile comerciale. De asemenea, trebuie să existe și o distanță considerabilă între șeslonguri, mai ales între persoanele care nu fac parte din aceeași familie.

Regulament Plaja Vadu

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a transmis un comunicat de presă, în care sunt prezicate regulile pe care turiștii trebuie să le respecte. În vecinătatea plajei Corbu au fost amplasate şase panouri de informare şi trei bariere în zona economică a RBDD.

– Barierele s-au amplasat pe trei dintre cele cinci drumuri identificate în zonă

– pe limita proprietăţilor, la fiecare barieră, s-au instalat panouri de informare prin care turişti. Aceștia sunt informați înştiinţaţi în legătură cu obligativitatea achiziţionării permiselor de acces. Atât pentru vehicule cât și pentru turiști.

-de asemenea, pe panouri este precizat interzicerea accesului autovehiculelor pe suprafaţa plajei.
– Pentru parcarea autoturismelor, Primăria Corbu a amenajat trei parcări

-o parcare este amplasată în perimetrul primăriei iar alte două pe propretate privată

– Accesul autoturismelor în perimetrul RBDD se face doar în baza permisului eliberat de ARBDD

 

Urmăriți Impact.ro și pe