Vremea o ia razna la sfârșit de săptămână! Ce anunț au făcut specialiștii ANM

Stefan Daniel 20.08.2019, 17:20
Vremea o ia razna la sfârșit de săptămână! Ce anunț au făcut specialiștii ANM

Vremea devine tot mai instabilă în ultimele două săptămâni ale lunii august. Vom asista la o fluctuație destul de bruscă de la temperaturi acceptabile la caniculă, mai ales la mijlocul acestei săptămâni, apoi o scădere bruscă în anumite regiuni ale țării. La un moment dat, însă, va trebui să te aștepți la temperaturi foarte ridicate, mult prea mari pentru această perioadă.

Vremea redevine caniculară

Vremea o ia razna la sfârșit de săptămână! Ce anunț au făcut specialiștii ANM
Revine canicula n mai multe zone din țară

În penultima săptămână a lunii august, 19 – 25 august, vom resimți un nou val de căldură, atipic pentru această perioadă. Vin temperaturi caniculare într-o perioadă când te-ai aștepta să se întoarcă ploile, vremea mohorâtă și când trebuie să treci la hainele mai groase.

S-au dus de mult acele vremuri când toamna se instala încă de la jumătatea lunii august. Să nu uităm că luna iulie nu a fost nici pe departe luna lui cuptor, așa cum se spune tradiția. Din anii precedenți, avem ca exemplu că o vară mai puțin caniculară sau poate chiar ploioasă, e urmată de o toamnă care aduce ceea ce s-a pierdut în lunile precedente. În acest caz, canicula.

Vremea în Banat

Conform analizelor ANM, în primele zile vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 și 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 35 de grade, apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 17…18 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 15 grade.

Vremea în Crișana

În primele zile vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 și 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 34 de grade Celsius, apoi aceasta va scădea ușor și treptat.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 16…17 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade.

Vremea în Transilvania

Săptămâna aceasta va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. În weekend, sunt condiții slabe de ploaie.

Vremea în Maramaureș

Și aici, vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade.

Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15…16 grade.

Vremea în Moldova

Cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Apoi aceasta va scădea ușor. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade.

Vremea în Dobrogea

Valorile termice diurne vor fi în creștere spre o medie în jurul a 32 de grade, în 22 și 23 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 28 de grade. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiași valori medii de 28 de grade.

Vremea în Muntenia

De joi, 22 august, se va încălzi tot mai tare, până când vremea va fi caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 35 de grade. Apoi vremea se va răci ușor și treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze temperaturi maxime, în medie, de 30 de grade.

Vremea în Oltenia

Și aici se va încălzi din 21 – 22 august, până când va trece de pragul canicular. Temperaturile minime vor crește spre valori medii de 19 grade în 23, 24 și 25 august, pentru ca ulterior acestea să scadă spre o medie în jurul a 16 grade în data de 30 august.

Vremea la munte

Valorile termice diurne vor fi în creștere spre o medie în jurul a 23 de grade, în 21 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 18 de grade. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiași valori medii de 18 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor, astfel că vor crește, în medie, spre 13 grade în 21 și 22 august, pentru ca ulterior să scadă ușor spre o medie de 10 grade în 29 august, ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Din acest weekend cresc condițiile de ploaie și sunt așteptate averse abundente cu descărcări electrice.

Urmăriți Impact.ro și pe