Prognoza meteo,pentru luni, 2 decembrie. Alertă ANM! Unde vor fi ploi, ninsori și lapoviță

Diana Radu 02.12.2019, 09:55
Prognoza meteo,pentru luni, 2 decembrie. Alertă ANM! Unde vor fi ploi, ninsori și lapoviță

Specialiștii de la Adiministrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru astăzi, 2 decembrie, iar potrivit acestora precipitațiile vor predomina în toată țara, iar temperaturile vor continua să scadă. Cum va fi vremea în Capitală?

Prognoza meteo pentru luni, 2 decembrie

Meteorologii au emis o alertă meteo de lapoviță, ploi și ninsori la munte, în nord și în centru, acolo unde vremea va fi foarte rece, iar vântul va avea intensificări. Avertizarea meteo e valabilă începând de azi, 2 decembrie de la ora 07:00 până pe 3 decembrie, ora 10:00. De asemenea, averizarea mai este valabilă și pentru zonele de mai jos.

În vestul, nordul și centrul țării, vremea va fi închisă și sunt prognozate și precipitații pe arii extinse. Ninsorile își vor face apariția în Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Moldovei, unde se va și depune stratul de zăpadă. De asemenea, și la munte va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă, mai ales în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor.

În Banat, în sudul Crişanei şi în centrul şi sudul Moldovei sunt prognozate ploi, dar și precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil în cursul zilei, apoi se va înnora şi vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. Pentru prima oară în această perioadă vor fi și depuneri de polei. Valorile termice se vor încadra între -5 și 5 grade Celsius, ceea ce înseamnă că vremea a intrat pe un făgaș normal.

Specialiștii ANM au anunțat prognoza meteo pentru azi, 2 decembrie
Specialiștii ANM au anunțat prognoza meteo pentru azi, 2 decembrie

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte azi de o zi puțin mai caldă decât cea precentă când s-au înregistrat 4 grade Celsius. Mercurul din termometre va urca azi până la 5 grade Celsius, iar cerul va fi parțial însorit. De asemenea, și în Capitală sunt prognozate precipitații, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, când temperatura minimă va coborî până la 2 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte

La munte, vântul va avea intensificări, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h și vor viscoli ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului sunt semnalate și pe spații mai mici și în celelalte zone, însă viteza vântului nu va depăși 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor porni de la 0 grade și vor urca până la 10 grade Celsius, iar cele minime vor fi mai ridicate decât cele din noaptea precedentă. Mai exact, acestea vor fi cuprinse între -5 și 5 grade Celsius. De asemenea, izolat va apărea și ceața.

Urmăriți Impact.ro și pe