Vremea continuă să-și facă de cap în România. Până când va mai ninge, s-a emis cod galben

Nicu Stan 11.03.2021, 14:16
Vremea continuă să-și facă de cap în România. Până când va mai ninge, s-a emis cod galben

Vremea continuă să-și facă de cap în România. Până când va mai ninge, s-a emis cod galben. Ce se întâmplă cu temperaturile, citiți în articolul de mai jos.

Iarna nu se lasă dusă din România. Unde va continua să ningă și în zilele următoare

Vremea continuă să-și facă de cap în țara noastră. Până când va mai ninge după ce s-a emis cod galben.

Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori, lapoviță și polei, astfel că urmează încă o noapte cu ninsori, de data aceasta în zona de munte. Astfel, potrivit meteorologilor, la ora 02:00 va intra în vigoare un cod galben de vreme rea.

Cod galben de ninsori
Cod galben de ninsori

Cod galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare meteorologică, care în vigoare de joi, ora 23.00 și va expira vineri ora 18.00.

În intervalul prognozat, aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice,  nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est. De asemenea, la munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător se va semnala ploaie. De asemenea, meteorologii avertizează că pe alocuri se va forma polei.

Vântul va amplifica senzația de frig

În plus, potrivit meteorologilor ANM, temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local se vor înregistra rafale în general de  50-60 de kilometri la oră, acesta amplificând senzația de frig.

Astfel, joi, 11 martie și vineri, 12 martie, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri, 11/12 marti, în sud.

De vineri, precipitații în toată țara

Din noaptea de vineri spre sâmbătă, respectiv 12/13 martie și pe parcursul zilei de sâmbătă, 13 martie, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. De asemenea, pe alocuri se va depune polei.

În plus, ANM a emis un nou cod galben de ninsori și viscol, care intră în vigoare vineri, de la 02.00 la 18.00.

Va fi viscol la munte

În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ, iar local se va depune strat de zăpadă mai consistent.

Potrivit meteorologilor, la altitudini în general de peste 1500 metri, vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80-90 de kilometri la oră, astfel că ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Urmăriți Impact.ro și pe