Vremea continuă să-și facă de cap în România. Ce spun meteorologii că se întâmplă în următoarele două zile

Nicu Stan 10.07.2021, 18:38
Vremea continuă să-și facă de cap în România. Ce spun meteorologii că se întâmplă în următoarele două zile

Vremea continuă să-și facă de cap în România. Ce spun meteorologii că se întâmplă în următoarele două zile. Prognoza meteo ANM pentru zilele de duminică și luni, în rândurile de mai jos.

Prognoza meteo ANM pentru duminică și luni. Urmează încă două zile de foc pentru români

Vremea continuă să-și facă de cap în România. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut prognoza pentru următoarele două zile, duminică, 11 iulie și luni, 12 iulie. Ce spun meteorologii că se întâmplă în următoarele două zile.

Astfel, duminică, instabilitatea persistă în regiunile intracarpatice, unde se va înregistra alte serii de ploi, cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului.

Unde va fi aerul irespirabil duminica si luni
Unde va fi aerul irespirabil duminica si luni

Unde va fi caniculă

În restul României, va fi vreme foarte caldă şi doar câţiva nori de ploaie mai pe seară. De asemenea, în vestul Olteniei se ating 35-36 de grade Celsius, la umbră, ceea ce înseamnă că va fi caniculă.

Potrivit prognozei meteorologilor, duminică, 11 iulie, vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice, sud-estice şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului, disconfortul termic va fi ridicat.

Unde vor fi ploi

În plus, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, ploi ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, precum și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special ziua, în nord-vest, local în vest şi în zonele montane şi izolat în restul țării.

De asemenea, se vor întruni condiţii de grindină. De asemenea, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 35 de grade Celsius în vestul Olteniei, unde după amiază va fi caniculă. Temperaturile minime vor oscila în general între 12 şi 21 de grade Celsius.

Cum va fi vremea, duminică, 11 iulie în Capitală

În București, disconfortul termic va creşte, iar cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, Celsius iar cea minimă de 18-20 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 12 iulie 2021

Nici luni România nu scăpă de caniculă. Vremea va fi la fel de călduroasă, iar în regiunile vestice şi sudice disconfortul termic va fi unul accentuat. Cerul va fi variabil şi cu precădere după-amiaza şi seara se vor înregistra înnorări temporar accentuate, ploi însoțite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în vest, nord-vest, est, sud-est, la munte şi pe suprafeţe mici în restul României.

De asemenea, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade Celsius pe litoral şi în depresiuni şi 35-36 de grade Celsius în vestul şi sudul Olteniei, unde la amiază va fi caniculă. Temperaturile minime vor oscila în general între 11 şi 21 de grade Celsius.

Cum va fi vremea luni, 11 iulie, în București

În Capitală aerul va fi irespirabil, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, însă condiţiile pentru ploi cu descărcări electrice vor fi minime.

Nu în ultimul rând, în București, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi de 32-33 de grade Celsius, în timp ce cea minimă de 17-19 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe