Vremea caldă revine în România. Temperaturi neobișnuite, anunțate de meteorologi în luna decembrie

Ana Anitoiu 02.12.2022, 09:50
Vremea caldă revine în România. Temperaturi neobișnuite, anunțate de meteorologi în luna decembrie

Vremea caldă revine în România. Meteorologii au anunțat temperaturi neobișnuite în luna decembrie, precizând la ce condiții meteo se pot aștepta românii pentru Sărbătorile de iarnă ce se apropie.

Ce temperaturi vor fi în luna decembrie

Conform directorului din Administrația Națională de Meteorologie (ANM), Gabriela Băncilă, vremea se va încălzi în următoarele zile. Temperaturile maxime vor urca până la 10 – 12 grade Celsius.

„Foarte repede o să ne întoarcem la vremea anormală pentru început de decembrie. Pentru că săptămâna viitoare vremea se va încălzi foarte ușor, chiar și pe parcursul următoarelor zile de la sfârșitul acestei săptămâni, temperaturile vor mai crește puțin. Vom ajunge la temperaturi de 6-7 grade în partea de sud a țării, față de 2-3 cel mult astăzi și mâine.

Pe parcursul săptămânii viitoare asistăm la un transport de aer cald care se va resimți peste toate zonele țării. Și acest lucru se va concretiza în temperaturi la mijlocul zilei de 10, 11, 12 grade, posibil chiar ușor mai ridicate de 12 grade. Vor fi temperaturi destul de frecvente în partea de vest, zonele de câmpie și de deal”, a spus Gabriela Băncilă.

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunta cand vin ninsorile in Romania
Ninsor, asteptate in unele zone din Romania

Unde va ninge în luna decembrie

Conform meteorologului, alternanța între intervalele cu temperaturi ridicate și intervalele în care, mai ales în nord-vestul României, se vor resimți pătrunderi de aer mai rece, va fi caracteristica lunii decembrie. Va ninge în special în zona înaltă de munte.

Însă, Gabriela Băncilă a precizat că este foarte probabil să ningă în unele zile și în zona montană mai joasă, la altitudini cuprinse între 1.200 și 1.800 de metri. În plus, în aceste zone sunt posibile precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță.

Cum va fi vremea de Sărbători

Meteorologul a mai spus că săptămâna Crăciunului va fi una cu temperaturi ceva mai mari în anumite zone din țară sau cu temperaturi normale spre puțin mai ridicate și un regim al precipitațiilor apropiate de normal, cu ușoare tendințe deficitare.

Potrivit meteorologului, săptămâna Crăciunului va fi ceva mai stabilă, fără excese, atât în ceea ce privește regimul precipitațiilor, cât și cel al temperaturilor. Gabriela Băncilă a precizat că este prea devreme să fie prezentată o prognoză meteo și pentru Revelion.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...