Vremea a luat-o razna în România. Imagini uluitoare cu prăpădul făcut de grindină în Constanța

Ana Anitoiu 26.10.2020, 15:47
Vremea a luat-o razna în România. Imagini uluitoare cu prăpădul făcut de grindină în Constanța

Vremea a luat-o razna în România. A fost prăpăd în județul Constanța, unde au fost surprinse imagini uluitoare cu ravagiile făcute de condițiile meteorologice.

Strat de grindină gros de un metru, într-un sat din județul Constanța

În unele zone din satul Palazul Mic din comuna Mihail Kogălniceanu, luni dimineața, s-a adunat un strat de grindină gros de un metru.

Totodată, o viitură a blocat cinci persoane, dintre care doi copii, într-o locuință, conform reprezentanților IGSU. În plus, trei mașini au fost duse de viitură la câțiva zeci de metri distanță.

”În urmă cu scurt timp, satul Palazu Mic, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a fost acoperit de un strat consistent de grindină. Viitura a afectat o locuință în care se aflau 5 persoane (3 adulți și 2 copii). Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodărie și a blocat accesul în casă.

Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale. Din cauza viiturii produse, trei mașini au fost mutate la o distanță de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate. Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale”, a transmis IGSU.

Pompieri intervenind dupa viitura, in judetul Constanta.
Pompieri intervenind dupa viitura, in judetul Constanta.

Reprezentanții IGSU au mai transmis că pompierii au intervenit pentru a crea un culoar prin care să se scurgă apa acumulată după ce vremea a luat-o razna.

Inundații și copaci căzuți pe șosea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea a primit 20 de apeluri, luni dimineață. Autoritățile au fost anunțate că s-au inundat gospodării și au căzut copaci pe șosea, în localitatea Cerchezu şi cartierul Palazu al municipiului Constanţa.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică Cod galben care vizează posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din județele Tulcea și Constanța.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, recomandăm populației să respecte următoarele măsuri:

  • Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
  • Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
  • În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare”, a transmis IGSU.

Ploile și grindina au căzut la scurt timp după ce meteorologii au emis, luni dimineaţă, o avertizare Cod portocaliu de ploi şi vânt puternic, pentru județele Constanța și Tulcea.

Conform presei locale, drumul Constanța-Tulcea este inaccesibil momentan, din cauza condițiilor meteorologice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...