Vouchere sociale 2022. Un mare lanț de magazine a intrat în program din această săptămână

Ana Anitoiu 11.08.2022, 11:59
Vouchere sociale 2022. Un mare lanț de magazine a intrat în program din această săptămână

Un mare lanț de magazine a intrat, începând de miercuri, 10 august, în programul „Sprijin pentru România”, în cadrul căruia românii pot folosi voucherele sociale. Astfel, cei care au primit carduri sociale de la Guvern le vor putea utiliza și în aceste unități comerciale.

Vouchere sociale 2022. În ce noi magazine pot fi utilizate

Până miercuri, 10 august, listele cu magazinele ce fac parte din proiectul social „Sprijin pentru România”, demarat de Guvern, includeau doar o mică parte din marile lanțuri. În prima listă se numărau doar Cora, Profi și Penny.

Apoi, după reactualizarea listelor, de la jumătatea lunii iulie, au intrat în proiectul social și magazinele Kaufland România. De marți, 10 august, au fost adăugate pe listă și magazinele Lidl din țară.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare. Produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat. Se va putea plăti prin orice altă metodă de plată acceptată de magazinele Lidl România”, au transmis reprezentanții Lidl România.

Vouchere sociale 2022. Un mare lant de magazine a intrat in program
Card social

În cât timp pot fi folosiți banii de pe cardurile sociale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că sumele virate de stat pe cardurile sociale sunt valabile timp de 12 luni de la data încărcării lor pe cardurile emise în total pentru peste 2.600.000 de persoane.

„Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat, miercuri, că cea de-a doua tranşă a voucherelor sociale cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari în plus faţă de cei 2.480.613, după ce au fost actualizate permanent listele de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Noii beneficiari vor primi cardurile până în 3 septembrie, iar la data de 8 septembrie, toate cardurile sociale valide vor fi alimentate cu cea de-a doua din cele patru tranşe în valoare de câte 250 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...