Vouchere educaționale pentru 160.000 de elevi din medii defavorizate. Alți 200.000 de elevi urmează să primească același ajutor financiar

Elena Avramescu 24.11.2022, 07:06
Vouchere educaționale pentru 160.000 de elevi din medii defavorizate. Alți 200.000 de elevi urmează să primească același ajutor financiar

Veste bună pentru 160.000 de copii din România, din medii defavorizate. Toți aceștia au primit un sprijin de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte în această toamnă, iar anterior au primit și cardurile cu ajutorul cărora au putut să primească suma menționată, a anuțat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Ajutor de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte pentru elevi

Înafară de aceștia, alți 200.000 de elevi urmează să primească și ei sprijin mai ales că deja au fost emise cardurile acestora, care în scurt timp vor fi livrate inspectoratelor şcolare judeţene.

„Până în acest moment 160.000 de copii din România au primit vouchere educaționale de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite, după ce ieri am făcut o serie importantă de plăți.

Iar alți 200.000 vor primi sprijinul în perioada următoare. Deși numărul de beneficiari a crescut cu 150.000 față de anul trecut, am reușit să efectuăm diligențele pentru ca toți elevii eligibili să își primească ajutorul, sub deviza „nimeni nu este lăsat în urmă”. Las mai multe detalii în comentarii.

Prima cerinţă a educaţiei incluzive este să diminuăm până la a elimina toate formele de excluziune. Iar Guvernul României are ca principală prioritate să asigure accesul, participarea şi succesul şcolar pentru toţi copiii, valoarea centrală a acestei țări”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

În cursul serii de miercuri, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că în luna septembrie a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite pentru 97.888 de beneficiari, preșcolari și elevi din familii defavorizate, iar în urmă cu două zile în urmă au fost încărcate și restul cardurilor existente.

Vouchere educationale pentru 160.000 de elevi din medii defavorizate
Vouchere educationale pentru elevi

În total, numai în această toamnă au fost încărcate ajutoare pentru circa 160.000 elevi.

„Continuăm să acționăm concret pentru a evita manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populației celei mai expuse riscului de sărăcie. Am reușit ieri alimentarea tuturor cardurilor existente pentru beneficiarii ajutoarelor de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte, pe care îl acordăm din fonduri europene prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

160.000 de preșcolari și elevi au, în acest moment, cardurile încărcate. Prima cerinţă a educaţiei incluzive este să diminuăm până la a elimina toate formele de excluziune. Ea asigură accesul, participarea şi succesul şcolar pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin”, a mai spus ministrul Marcel Boloș.

Așadar, prin Schema națională de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați prevăzută de OUG nr. 133/2020 a fost decis că vor primi ajutor pentru rechizite și îmbrăcăminte 405.000 preșcolari și elevi, spre deosebire de 245.000 beneficiari în anul școlar precedent.

Până acum au fost acordate mai multe de 200.000 de carduri ce urmează să fie livrate în perioada următoare către inspectoratele școlare județene.

În plus, trebuie reținut faptul că tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate exclusiv în cadrul unităților cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...