Vouchere de vacanţă şi pentru angajaţii de la privat. Ce valoare au tichetele

Stan Filon, Dragos Ștefănescu 25.11.2021, 08:25
Vouchere de vacanţă şi pentru angajaţii de la privat. Ce valoare au tichetele

Anul 2022 vine cu vești ciudat de bune pentru români! Voucherele de vacanță revin în forță și nu doar pentru bugetari! Programul de guvernare al premierului desemnat Nicolae Ciucă notează foarte multe măsuri, printre care și reacordarea voucherelor de vacanță.

Vouchere de vacanţă şi pentru angajaţii din mediul privat

Voucherele de vacanță au fost sistate în anul 2021, dar guvernul PNL-PSD-UDMR promite că acestea vor fi redistribuite în anul 2022, iar surpriza este și mai mare, deoarece vor fi acordate și angajaților din mediul privat! Cel puțin așa promite premierul desemnat Nicolae Ciucă în programul de guvernare.

“Tichetele de vacanţă  au rol în stimularea circulației turistice interne, începând cu anul 2022, pentru salariații din sectorul bugetar și acoperirea contravalorii tichetelor de vacanță acordate de angajatorii din sectorul privat, în special pentru promovarea turismului rural și balnear; valoarea tichetelor de vacanță va fi de 1450 lei”, se arată în document.

Vouchere de vacanta si pentru angajatii din mediul privat
Vouchere de vacanta si pentru angajatii din mediul privat

Digitalizarea turismului din România

De asemenea, programul de guvernare mai prevede o măsură destinată turismului. Noua majoritate parlamentară dorește punerea pe picioare a Programului pentru Digitalizarea turismului. Acesta presupune digitalizarea sistemului de evidență a turiștilor în România, cu respectarea normelor GDPR, pentru a dezvolta baza de date care să permită o mai bună țintire a promovării de țară pe categoriile/țările de interes, potrivit documentului.

De asemenea, noua guvernare atinge un subiect care până acum a fost unul dureros pentru români. Un program gândit de noua majoritate prevede ca în următorii 10 ani să fie modernizate 31 de stațiuni balneare. Programul de guvernare arată că se finanțează 50% din cheltuielile eligibile, până la maxim 200.000 euro, sub forma unei scheme de ajutor de stat de minimis.

Stațiuni balneare reabilitate

”Turismul este un factor important pentru creşterea şi dezvoltarea economiei, având un impact semnificativ asupra creării de locuri de muncă. La fel ca toate celelalte sectoare ale economiei, industria turismului se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai acerbă la nivel mondial iar România trebuie să prezinte o ofertă turistică durabilă şi de calitate, mizând pe avantajele ei competitive.

Potenţialul turistic al României trebuie să se transforme din slogan în realitate economică. Avem nevoie de Organizaţii de Management al Destinaţiilor, la fel cum avem nevoie de promovare internă şi externă. Pandemia COVID-19 trebuie transformată într-o oportunitate pentru turismul românesc”, se menţionează în document.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...