Viorica Dăncilă, angajata guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Ce funcţie are acum fostul premier al României

Nicu Stan 18.05.2021, 12:16
Viorica Dăncilă, angajata guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Ce funcţie are acum fostul premier al României

Viorica Dăncilă, angajata guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Ce funcţie are acum fostul premier al României, vedeți în articolul de mai jos.

Viorica Dăncilă s-a angajat. Ce a ajuns să facă fostul premier al României

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, va fi în curând angajata guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la alegerile prezidențiale în anul 2019, a fost numită consilier de strategie al lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Mai exact, Viorica Dăncilă va ocupa funcția de Consilier de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, în cadrul Băncii Naționale a României. Viorica Dăncilă va începe efectiv lucrul în noua funcție începând cu data de 1 iunie.

Mugur Isarescu are de la 1 iunie consilier de Strategia de Sustenabilitate si Energie Verde
Mugur Isarescu are de la 1 iunie consilier de Strategia de Sustenabilitate si Energie Verde

Viorica Dăncilă a intrat la BNR pe bază de interviu

Pentru a ajunge să fie angajată în corpul consilierilor, Viorica Dăncilă a depus un dosar şi chiar a susţinut un interviu.

Viorica Dăncilă a absolvit facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze din Ploiești. După, Viorica Dăncilă a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.

Cu ce s-a ocupat Viorica Dăncilă după ce a dispărut din viața publică

De altfel, Viorica Dăncilă nu a șomat, cum ar fi crezut unii, după ce nu a câștigat alegerile prezidențiale din 2019 și după ce nu a mai fost nici prim-ministrul României. Ea, a recunoscut într-o emisiune de-a lui Marius Tucă că nu a stat pe bară nicio clipă.

”Am avut o perioadă în care am stat acasă cu familia, în București, am acordat și acord consultanță mai multor firme private. Nu sunt șomeră, cu toate că unii și-ar fi dorit acest lucru. Sunt membru de partid, nu am mai activat într-o organizație. Am rămas membru de partid pentru că voi rămâne social democrată. Nu activez în nicio organizație pentru că ceea ce s-a întîmplat după alegerile prezidențiale m-a dezamăgit foarte mult și m-a făcut să stau pe margine, nu pentru că mi-aș fi dorit eu acest lucru, ci impus de actuala conducere (a PSD)”, a spus Viorica Dăncilă.

Conducerea actuală a PSD, una slabă, în opinia Vioricăi Dăncilă

Cât timp a stat și a acordat consultanță financiară firmelor private, Viorca Dăncilă s-a gândit la PSD, de fapt la niște schimări în ceea ce privește partidul.

”M-am gândit la schimbări în cadrul PSD. Să știți că nu este totul la voia întâmplării. Tot ceea ce am spus sper că va conduce la reacția oamenilor din teritoriu, oameni pentru care alții au hotărât fără să-i întrebe, vor conduce la o schimbare de atitudine în PSD și o schimbare a conducerii PSD, pe care o consider o conducere foarte slabă, o conducere care nu știe să facă opoziție sau nu vrea să facă opoziție, o conducere care șă-a bazat ascensiunea în aceste funcții, mă refer la Marcel Ciolacu și la Paul Stănescu, pe trădare și pe a da jos propriul guvern”, mai spunea Viorica Dăncilă.

Urmăriți Impact.ro și pe