Volodimir Zelenski se laudă cu o victorie pentru statul ucrainean. A câștigat un proces început în 2015 împotriva Rusiei

Elena Avramescu 08.12.2022, 08:15
Volodimir Zelenski se laudă cu o victorie pentru statul ucrainean. A câștigat un proces început în 2015 împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski are un nou motiv de bucurie, după ce a anunţat o victorie nesperată obţinută de Banca de Economii de Stat a Ucrainei într-un proces început în 2015 împotriva Rusiei vizând proprietăţi confiscate în Crimeea. Președintele ucrainean a ținut să precizeze că Rusia va da socoteală pentru toate bunurile furate de la statul ucrainean, dar şi de la companii.

Zelenski, victorie împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski a făcut acest anunț în mesajul transmis miercuri seară, adăugând faptul că în regiunea Herson patru poliţişti, printre care şi şeful Poliţiei din regiunea Cherkasy, au murit din cauza minelor ruseşti, iar în aceste momente doctorii încearcă din răsputeri să le salveze viaţa altor patru poliţişti.

Se întâmplă după ce în regiunea Doneţk armata rusă a desfăşurat un atac extrem de brutal şi la Kurahove, asupra civililor aflaţi „la piaţă, în lift, la benzinărie, în staţia de autobuz, într-o clădire rezidenţială”. Momentan au fost înregistrați zece morţi şi mai mulţi răniţi.

Ulterior a avut loc o ședință în care au fost prezentat rapoarte ale comandanţilor şi s-a analizat situaţia din anumite direcţii, spunând că în regiunea Doneţk, în districtul Bahmut, sunt confruntări dure.

„Creştem constant generarea şi livrarea de electricitate, adăugăm volum aproape în fiecare zi. Dar nu trebuie să uităm, şi nimeni nu ar trebui să uite, că acum este imposibil să restabilim 100% sistemul energetic aşa cum era înainte de începerea terorii energetice ruseşti. Avem nevoie de timp. De aceea, întreruperile programate se menţin în majoritatea oraşelor şi districtelor”, a declarat Volodimir Zelenski.

Modificari teritoriale in Europa? Urmeaza referendum pentru alipirea la o alta tara
Volodimir Zelenski

Miercuri s-a organizat Ziua Auto-guvernării Locale, unde s-a mulţumit tuturor celor care îşi protejează comunitatea, ocupându-se de apărare şi pregătesc totul ca să poată trece mai uşor peste această iarnă extrem de dură.

„Astăzi am înregistrat un rezultat foarte important în Franţa. Curtea Supremă a Franţei a menţinut decizia de recuperare în favoarea Băncii de Economii de Stat a Ucrainei de la statul agresor. Suma cu dobândă sporită este de aproape 1,5 miliarde de dolari. Acest proces în justiţie a trenat din 2015. Peste şase ani de eforturi, zeci de mii de pagini de documente legale, multe speranţe şi nu mai puţin scepticism exprimat de unii.

Dar este această victorie pentru Ucraina. Rusia va da socoteală pentru toate bunurile furate de la statul ucrainean şi de la companii. Aceasta este prima victorie a unei companii de stat în procese împotriva Rusiei vizând proprietăţi confiscate în Crimeea şi mulţumesc tuturor celor care s-au asigurat că ajungem la acest rezultat”, a mai spus Volodimir Zelenski.

În plus, oficiali din Ucraina au participat la o conferinţă în America ce a fost dedicată înfiinţării unui tribunal special pentru crimele agresiunii ruseşti asupra Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...