Volodimir Zelenski, reacție tranșantă despre condițiile încheierii războiului cu Rusia. Care e singurul deznodământ acceptat de Ucraina

Beatrice Dumitru 02.04.2022, 15:07
Volodimir Zelenski, reacție tranșantă despre condițiile încheierii războiului cu Rusia. Care e singurul deznodământ acceptat de Ucraina

Volodimir Zelenski a deventi eroul țării sale, dar și al Europei, după ce Ucraina a dovedit că poate ține piept armatei ruse, la cinci săptămâni de la declanșarea invaziei. Într-un interviu acordat unui post de televiziune din SUA, președintele Ucrainei a avut o reacție tranșanță cu privire la condițiile în care se va încheia războiul.

Cum crede Volodimir Zelenski că se va încheia războiul

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a acordat un interviu pentru Fox News în care a vorbit despre președintele american Joe Biden, despre ce compromisuri este dispusă să facă pentru un acord de pace cu Rusia, dar și despre deznodământul războiului care i-a distrus țara.

Întrebat cum crede el că se va încheia războiul, președintele Volodimir Zelenski a declarat că țara sa nu va lua în calcul decât victoria, mai ales că armata ucraineană a rezistat eroic timp de cinci săptâmâni în fața invadatorilor ruși.

 Volodimir Zelenski, reacție tranșantă despre condițiile încheierii războiului cu Rusia. Care e singurul deznodământ acceptat de Ucraina
Volodimir Zelenski este susținut de lidrrii occidentali.

„O victorie a adevărului înseamnă o victorie pentru Ucraina și ucraineni. Întrebarea este când se va termina. Aceasta este o întrebare profundă. Este o întrebare dureroasă. În afară de victorie, poporul ucrainean nu va accepta niciun alt rezultat”, a spus Volodimir Zeenski.

„Nu facem comerț cu teritoriul nostru”

În cadrul interviului, liderul de la Kiev a vorbit și despre negocirile de pace cu Rusia și despre ce este dispus să accepte pentru un acord Rusia, care ar însemna încetarea războiului, fiind adusă în discuție și posibilitatea de a ceda regiuni ale țării.

Nu facem comerț cu teritoriul nostru. Chestiunea integrității teritoriale și a suveranității este în afara discuției”, a afirmat președintele Ucrainei.

Președintele ucrainean a fost întrebat și ce vrea Vladimir Putin să câștige din acest conflict și a răspuns că liderul de la Kremlin vrea orice îi va oferi Occidentul și că „poftele cresc de obicei”.

Cu cât le oferi mai mult, cu atât le crește pofta de mâncare. Putin își va continua agresiunea în Europa dincolo de Ucraina și va obține ceea ce își dorește dacă nu este oprit acum. Dar toată lumea trebuie să știe că, dacă suntem prinși într-un colț, armata ucraineană va răspunde cu toată puterea”, a precizat Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski, despre Joe Biden

Un alt subiect al interviului a fost dacă Volodimir Zelenski crede că Joe Biden „dorește” ca Ucraina să câștige războiul sau dacă administrația sa nutrește „teamă” cu privire la reacția lui Vladimir Putin dacă va pierde.

Am încredere că președintele Biden, ca orice cetățean american adevărat, crede și vrea ca adevărul să câștige. Și adevărul este de partea Ucrainei. Cred că ei vor ca valorile care ne apropie națiunile să câștige”, a declarat liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski a adăugat că armata sa nu vrea veste antiglonț și căști speciale, ci ar prefera să primească arme grele de la NATO și SUA.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...