Volodimir Zelenski îl ironizează pe Vladimir Putin, după ce a spus că războiul decurge conform planului. „Cine ar putea aproba așa ceva?”

Beatrice Dumitru 13.04.2022, 09:53
Volodimir Zelenski îl ironizează pe Vladimir Putin, după ce a spus că războiul decurge conform planului. „Cine ar putea aproba așa ceva?”

Planul inițial al Rusiei de a lua cu asalt capitala ucraineană Kiev, atunci când a început războiul, pe 24 februarie, a fost blocat după ce trupele sale au suferit pierderi grele. Analiştii spun că Moscova a subestimat puterea rezistenţei şi capacităţile armatei Ucrainei, iar Volodimir Zelenski îl ironizează pe Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski ironizează Kremlinul

Vladimir Putin a afirmat că Rusia își va îndeplini obiectivele „nobile” şi va continua „operaţiunea specială” în Ucraina, deși, după șapte săpătmâni de război armata sa nu a cucerit niciun oraș cheie al țării vecine și a fost nevoită să se retragă din jurul Kievului.

Președintele Volodimir Zelenski a ironizat insistențele Moscovei, care susține că războiul împotriva țării sale merge bine, întrebând cum ar fi putut Vladimir Putin să aprobe un plan care a implicat moartea unui număr atât de mare de soldați ruși, notează Reuters.

Volodimir Zelenski îl ironizează pe Vladimir Putin, după ce a spus că războiul decurge conform planului. „Cine ar putea aproba așa ceva?”

Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina pe 24 februarie.

În Rusia s-a spus încă o dată că așa-numita „operațiune specială” a lor se presupune că decurge conform planului. Dar, să fiu sincer, nimeni din lume nu înțelege cum s-ar putea ajunge la un astfel de plan. Cum s-a putut realiza un plan care prevede moartea a zeci de mii de soldați de-ai săi, într-un pic mai mult de o lună de război? Cine ar putea aproba un astfel de plan?”, a spus Volodimir Zelenski într-un mesaj video.

Rusia, pierderi mai mari decât în Afganistan

În cea mai recentă actualizare, pe 25 martie, Moscova a declarat că 1.351 de soldați ruși au fost uciși de la începutul rpăzboiului, însă Ucraina susține că numărul real este de aproape 20.000. Rusia a pierdut mai mulți oameni în 48 de zile de la începutul conflictului decât în războiul de un deceniu din Afganistan, din 1979 până în 1989, a adăugat președintele ucrainean.

În timp ce unii au ironizat eșecurile forțelor ruse pe front și tehnologia inferioară, Volodimir Zekenski spune că nu toată armata Moscovei este la fel de slab pregătită.

Trebuie să înțelegem că nu toate tancurile rusești sunt blocate în câmpuri, nu toți soldații inamici, pur și simplu, fug de pe câmpul de luptă și nu toți sunt recruți care nu știu să țină armele în mod corespunzător. Asta nu înseamnă că ar trebui să ne fie frică de ei. Aceasta înseamnă că nu trebuie să diminuăm realizările armatei noastre”, a adăugat liderul de la Kiev.

Forțele ruse s-au retras complet din jurul capitalei Kiev și își consolidează forțele militare în regiunile din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...