Volodimir Zelenski, acuzații grave către Rusia: „Ocupantul ne ucide doar pentru că suntem ucraineni”

Elena Avramescu 07.03.2023, 13:56
Volodimir Zelenski, acuzații grave către Rusia: „Ocupantul ne ucide doar pentru că suntem ucraineni”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăsat un nou mesaj video zilnic, așa cum și-a obișnuit cetățenii de când a început războiul, iar de data aceasta a ținut să precizeze că sunt uciși doar pentru simplu fapt că sunt ucraineni”. Acesta a făcut referire la reuniunea avută luni cu şefii armatei, menționând faptul că forţele ucrainene nu vor abandona nicio regiune atacată.

Volodimir Zelenski a adus noi acuzații Rusiei

„Am trecut în revistă situaţia din direcţiile operaţionale ale frontului, din fiecare punct-cheie al ostilităţilor cu ruşii. Comandantul suprem, comandanţii şi serviciile de informaţii şi-au prezentat fiecare rapoartele.

A fost o informare specială cu privire la situaţia din Bahmut şi în jurul oraşului, a fost o discuţie ce a durat mai mult de o oră. De fapt, subiectul Bahmut a făcut obiectul principal al acestei reuniuni”, a declarat preşedintele ucrainean.

Oraşul Bahmut se află localizat în estul ţării și acolo au rămas mai puţin de 5.000 de locuitori din cei aproximativ 70.000 înainte de război, fiind complet distrus. În plus, se află în epicentrul confruntărilor care au loc de luni de zile între ucraineni şi ruşi.

Pe lângă toate acestea, Bahmut reprezintă un nod de comunicaţii important în regiunea Donbas, pe care Moscova doreşte s-o controleze în totalitate, iar căderea sa ar reprezenta un triumf major pentru armata rusă.

Volodimir Zelenski, discurs triumfalist in parlamentul de la Kiev
Volodimir Zelenski, discurs triumfalist in parlamentul de la Kiev

În cursul zilei de luni, Zelenski a spus că le-a cerut în mod direct generalilor să-i spună care este „opinia lor cu privire la operaţiunea de apărare în continuare în sectorul Bahmut: fie o retragere, fie menţinerea apărării şi întărirea oraşului”.

„Nu o retragere, ci o întărire. Acest punct de vedere a fost aprobat în unanimitate de către Statul Major General. Nu au existat alte puncte de vedere”, a afirmat preşedintele ucrainean.

În plus, Volodimir Zelenski i-a dat ordin comandantului-şef al Statului Major General să găsească forţe pentru a ajuta soldaţii din oraş să lupte împotriva mercenarilor grupului privat Wagner, trupe de asalt legate de preşedintele rus Vladimir Putin, care se află în prima linie a ofensivei ruse.

„Nu există nicio parte din Ucraina despre care să se poată spune că a fost abandonată. Nu există tranşee ucrainene în care să nu-şi spună cuvântul rezistenţa şi eroismul combatanţilor noştri”, a afirmat el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...