Volodimir Zelenski a reacționat după întâlnirea lui Gerhard Schroder cu Vladimir Putin. Ce a spus acesta

Beatrice Dumitru 04.08.2022, 14:20
Volodimir Zelenski a reacționat după întâlnirea lui Gerhard Schroder cu Vladimir Putin. Ce a spus acesta

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder este un prieten apropiat al lui Vladimir Putin și, deși, a criticat războiul din Ucraina a refuzat să-l condamne pe liderul de la Kremlin. Cei doi s-au întâlnit săptămâna trecută la Moscova, iar unul dintre subiectele de discuții a fost conflictul ruso-ucrainean. Volodimir Zelenski dar și politicienii ucraineni îl atacă pe fostul cancelar german după această întâlnire.

Volodimir Zelenski, despre Gerhard Schroeder

Gerhard Schroeder a declarat într-un interviu acordat publicației germane „Stern” că s-a întâlnit săptămâna trecută cu Vladimir Putin și a subliniat că există chiar și posibilitatea de a ajunge încet, încet la încetarea focului pe frontul din Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat și l-a criticat dur pe Gerhard Schroeder, după ce acesta a spus că Rusia vrea o „soluţie negociată” pentru încetarea războiului pe care l-a lansat în fosta republică sovietică.

 Volodimir Zelenski a reacționat după întâlnirea lui Gerhard Schroder cu Vladimir Putin. Ce a spus acesta
Gerhard Schroeder a fost cancelarul Germaniei din 1998 până în 2005.

Este pur și simplu dezgustător când foști lideri ai statelor puternice cu valori europene lucrează pentru Rusia, care este în război împotriva acestor valori”, a declarat preşedintele Zelenski într-o intervenţie video miercuri noaptea și preluat de Reuters.

Politicienii ucraineni, atac la Gerhard Schroder

Și Ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba l-a atacat pe fostul cancelar german, prieten cu liderul de la Kremlin și care a făcut parte din consiliile de administrație ale companiilor energetice rusești.

Nu este nimic mai cinic decât slujitorul lui Putin să spună că Rusia este pregătită pentru discuții de pace. Rusia rămâne concentrată pe război”, a scris el pe Twitter.

De asemenea, consilierul prezidențial Mihailo Podoliak l-a criticat pe Schroeder, pe care l-a numit „vocea curții regale ruse” și a spus că orice negociere de pace cu Rusia va depinde de încetarea focului și de retragerea trupelor ruse.

Ambasadorul Ucrainei în Germania Andrei Melnik a afirmat că „nu există niciun motiv să credem că Putin este pregătit pentru discuții”. În schimb, el a spus că fostul lider de la Berlin ar trebui să ceară Moscovei să nu mai împuște civili și să bombardeze orașe, adăugând că „ar fi un mesaj mai bun decât ceea ce auzim acum de la Gerhard Schroder”.

Gerhard Schroder s-a confruntat cu critici din cauza legăturilor sale cu Rusia, iar Parlamentul german i-a retras în luna mai unele dintre indemnizațiile de fost cancelar și i-a luat inclusiv spațiul pentru birou și personalul. De asemenea, colegii social-democrați urmează să discute cu privire la posibila excludere a acestuia din partid.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...