Volkswagen vrea să deschidă două noi fabrici în SUA. Grupul german intenționează să mărească producția de mașini electrice

Bogdan Bârliga 09.06.2022, 13:29
Volkswagen vrea să deschidă două noi fabrici în SUA. Grupul german intenționează să mărească producția de mașini electrice

Planul ambițions  de investiții anunțat de Volkswagen în luna martie a acestui an pentru America de Nord începe să prindă contur.

CEO-ul Volkswagen of America, Scott Keogh, a declarat că se caută în acest moment noi locații pentru o fabrică de producție a autoturismelor și pentru o uzină unde vor fi fabricate baterii.

Plan de 7 miliarde pentru SUA

Grupul Volkswagen a pregătit un pachet de investiții în valoare de 7,1 miliarde de dolari pentru a dezvolta producția de mașini electrice în America de Nord.

Producătorul german de automobile se așteaptă ca 55% din vânzările sale de vehicule din SUA să fie complet electrice până în 2030.

Volkswagen vrea să înființeze noi facilități de asamblare și baterii în SUA, a declarat miercuri CEO-ul Volkswagen of America, Scott Keogh, pentru CNBC.

Keogh a refuzat să discute despre locațiile potențiale pentru astfel de operațiuni. Eforturile de electrificare ale producătorului auto german se bazează în prezent în Tennessee, inclusiv producția localizată a VW ID.4 crossover EV, care urmează să înceapă la sfârșitul acestui an.

Comentariile lui Keogh au urmat după deschiderea noului laborator de baterii pentru vehicule electrice al producătorului german de automobile, în valoare de 22 de milioane de dolari, care este situat lângă singura sa fabrică de asamblare americană din Chattanooga.

În noul laborator de baterii de 32.000 de metri pătrați se vor testa și optimiza bateriile pentru vehicule electrice pentru piața din SUA și  este una dintre cele patru astfel de facilități pe care VW le-a anunțat la nivel global.

Pregătiri pentru procesul de producție

Scott Keogh a mai spus că Volkswagen se așteaptă să-și crească semnificativ vânzările de vehicule electrice în SUA în a doua jumătate a acestui an, în timp ce se pregătește să lanseze producția crossover-ului ID.4.

Volkswagen vrea să deschidă două noi fabrici în SUA. Grupul german intenționează să mărească producția de mașini electrice
Volkswagen ID.4

Volkswagen importă ID.4 din Germania de anul trecut în cantități limitate, între 800 și 2.000 de mașini pe lună. Se preconizează că producția localizată la uzina sa din Chattanooga va crește rapid la aproximativ 7.000 de modele ID.4 până la sfârșitul acestui an, a completat CEO-ul Volkswagen of America.

Producția oficială este de așteptat să înceapă încă de luna viitoare și primele unități să ajungă la dealeri în luna  septembrie.

Potrivit datelor oferite de Keogh uzina din Chattanooga va atinge în cele din urmă o capacitate de producție de până la 10.000 de vehicule electrice ID.4 pe lună, odată ce va fi pe deplin în funcțiune, cu trei schimburi de muncitori.

159 de miliarde de euro pentru electrificare

Planul anunțat de VW în 2021 pentru următorii cinci ani prevede alocarea unei sume impresionante de 159 de miliarde de euro pentru atingerea unei cote cât mai mari pe piața autoturismelor electrice.

Volkswagen intenţionează să îşi majoreze investițiile cu aproximativ 50% până la 52 miliarde de euro până în 2026 pentru dezvoltarea gamei de mașini electrice.

 

Urmăriți Impact.ro și pe