Volkswagen va lansa un SUV urban care te va face să uiți de Dacia Duster și Sandero

Stefan Daniel 07.08.2019, 09:00
Volkswagen va lansa un SUV urban care te va face să uiți de Dacia Duster și Sandero

Volkswagen a anunțat că va lansa un SUV urban care va face o serioasă competiție unor modele ca Dacia Duster și Sandero și tuturor companiilor auto care fabrică în acest moment mașini de teren și crossovere. Compania germană vrea să intre în trendul SUV-urilor, iar de data asta, promite să nu mai „măsluiască” testele emisiilor poluante.

Volkswagen a făcut mai multe promisiuni în ultimii ani. De când a fost puternic zdruncinată de scandalul Dieselgate, compania mai mult s-a lăudat cu ce o să facă și nu prea a venit cu nimic notabil pe piața auto. Planurile mărețe de a crea o nouă gamă de mașini, în totalitate electrice, se lasă și ele așteptate. Până acum, ne-a mulțumit doar cu niște prototipuri pe la saloanele auto și cam atât.

Între timp, pe piața auto din Europa este o cerere tot mai mare de mașini de teren și crossover, de parcă nici n-ar urma restricții serioase în ceea ce privește motoarele pe combustie. Volkswagen nu vrea să piardă acest trend și se apucă de fabricarea unui nou model, un SUV urban, cu aspect sportiv.

Cum va arăta noul SUV Volkswagen, rivalul direct al lui Duster și Sandero Stepway

Volkswagen va lansa un SUV urban care te va face să uiți de Dacia Duster și Sandero
Volkswagen T-Cross, modelul după care va fi făcut noul SUV urban

Problema este că e iar vorba de o promisiune. Reprezentanții companiei spun că îți vor arăta modelul abia în a doua jumătate a anului 2021, dar abia din 2022 va fi lansat pe piață.

Noul crossover german va fi o combinație între Volkswagen Polo și VW T-Cross, deci va fi un SUV compact, o gardă la sol destul de înaltă, deci un aspect sportiv, o lungime moderată, lățime considerabilă și, sperăm, un spațiu generos în interior. Încearcă să-ți imaginezi o combinație între Sandero și Duster. Ambele modele vor avea concurență serioasă dacă Dacia nu lansează ceva nou până atunci.

„Întrucât noul model utilizează aceeași platformă mecanică precum modelele deja produse la Landaben, putem folosi aceleași linii de producție ca și pentru Polo și T-Cross. Acest lucru va conduce la obținerea unor sinergii care ne vor permite să producem modelul la costuri competitive”, a declarat Andreas Tostmann, membru în Comitetul Executiv al Volkswagen pentru producție și logistică.

Volkswagen va lansa un SUV urban care te va face să uiți de Dacia Duster și Sandero
Volkswagen Polo

Construcția lui va începe la uzina Volkswagen din Spania, acolo unde este fabricat deja modelul T-Cross. Noul SUV urban este destinat pentru început pentru piețele din Europa, dar presimt ca va mai trece un an după lansare, când va fi disponibil și pentru România.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe