Volkswagen Taigo poate fi comandat în România

Bogdan Bârliga 19.10.2021, 13:11
Volkswagen Taigo poate fi comandat în România

Noul SUV coupe Volkswagen Taigo a debutat comercial și poate fi configurat pe site-ul importatorului din România. Fratele european al modelului Nivus se vinde pe piața locală cu prețuri care încep de la 18.583 de euro.

Volkswagen Taigo este construit pe platforma MQB Ao și este poziționat în gama producătorului german între modelele T-Cross și T-Roc.

Volkswagen Taigo – dimensiuni și date tehnice

Cel mai nou model VW lansat în România are 4.270 milimetri lungime, 1.757 milimetri lățime, o înălțime de 1.490 milimetri și un ampatament de 2.566 milimetri. Portbagajul oferă un volum de încărcare de 438 de litri.

La capitolul motorizări clienții pot alege propulsorul de 1.0 litri, în versiuni de 95 și 110 CP, dar și un motor de 1.5 litri cu 150 CP. Aceste propulsoare pot fi comandate cu transmisii manuale cu 5 sau 6 trepte și cu una automată DSG cu 7 rapoarte.

Volkswagen Taigo poate fi comandat în România

Dotările standard includ jante aliaj usor 6,5 J x 17, oglinzi exterioare reglabile electric încălzite și rabatabile, scaune față cu reglaj manual pe înălțime, aer condiționat manual și ceasuri de bord digitale. Pe lista sistemelor de siguranță standard se află Front Assist, Autonomus Emergency Braking, detector de oboseală sau monitorizare pietoni și cicliști.

Cei care vor vopsea metalizată trebuie să plătească minim 487 de euro pentru o serie de culori, accesul fără cheie poate fi comandat pentru 335 de euro, scaunele față încălzite mai costă 296 de euro și un sistem de aer condiționat cu control bi-zonal ar mai scoate din buzunare 335 de euro. Lista opționalelor este mult mai lungă și poate fi diferită în funcție de echiparea aleasă.

Volkswagen Taigo poate fi comandat în România

Volkswagen Taigo poate fi comandat în România de la 18.583 de euro

După cum spuneam acest model tocmai a devenit disponibil în configuratorul importatorului Volkswagen din România. Taigo poate fi configurat cu trei echipări: Life, Style și R-Line.

VW Taigo cu echiparea Life poate fi configurat doar cu motorul de 1.0 litri în variantele de putere de 95 CP și 110 CP. Prețul pentru Volkswagen Taigo cu echiparea Life și configurarea propulsorului cu puterea de 95 CP și cutie manuală are un preț de pornire de 18.583 euro, în timp ce echiparea identică cu puterea motorului de 110 CP și cutie automată începe de la 21.109 euro.

Volkswagen Taigo poate fi comandat în România

Cu echiparea Style se poate comanda propulsorul de 1.0 litri în varianta de putere 110 CP și cutie automată cun un preț de la 23.215 euro, dar și motorul de 1.5 litri/150 CP asociat cu o cutie automată cu prețuri care încep de la 24.449 euro.

Cea mai scumpă versiune Volkswagen Taigo este cea cu echiparea R-Line, motorul de 1.5 litri și cutie automată: prețurile pentru această variantă încep de la 24.771 de euro.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...