Volkswagen a pregătit 10 miliarde de euro pentru investiții în Spania. Grupul german va construi o nouă fabrică și modernizează uzinele existente

Bogdan Bârliga 05.05.2022, 16:15
Volkswagen a pregătit 10 miliarde de euro pentru investiții în Spania. Grupul german va construi o nouă fabrică și modernizează uzinele existente

Volkswagen a decis să crească de la 7 miliarde de euro la 10 miliarde investițiile prognozate pentru Spania și accelerează puternic procesele de electrificare.

Grupul german intenționează să construiască o fabrică pentru producerea de baterii și să pregătească cele două uzine pentru producția de mașini electrice.

Bani în plus pentru investiții în Spania

VW va investi 10 miliarde de euro pentru a produce vehicule electrice și baterii în Spania, a declarat joi șeful grupului german, Herbert Diess, citat de reuters.com.

Această sumă este cu aproximativ 3 miliarde de euro mai mare față de anunțul anterior al Volkswagen din luna martie.

„Vom electrifica cel de-al doilea mare producător de mașini din Europa cu o nouă fabrică de baterii și prin producția de mașini electrice în două fabrici”, a declarat Diess la un eveniment la Sagunto.

Șeful VW a prezicat că planul este de a crea „un ecosistem ce începe de la extracția litiului și până la asamblarea bateriilor”.

VW investește 2 miliarde de euro și într-o nouă fabrică la Wolfsburg

Consiliul de Supraveghere al Grupului Volkswagen a dat undă verde în luna martie a acestui an pentru demararea proiectului Trinity și nemții au anunțat că prima mașină electrică derivată din acest proiect va fi produsă în 2026.

VW investește 2 miliarde de euro într-o nouă fabrică la Wolfsburg, iar lucrările la această nouă uzină vor începe în anul 2023.

Din Project Trinity va rezulta în primul rând un nou model auto pregătit pentru lansare în anul 2026. Noua mașină electrică de la VW va fi nava amiral a companiei și va fi dotată cu sisteme software și hardware capabile să ofere nivelul nivelul 4 de autonomie.

Volkswagen va construi o nouă fabrică la Wolfsburg. Compania germană face primul pas pentru implementarea Project Trinity
Prima schiță cu viitorul model electric VW

Viitorul model va fi produs pe noua platformă SSP, va avea un timp de încărcare redus și va oferi o autonomie de peste 700 de kilometri.

Investiții totale de 159 de miliarde de euro pentru electrificare

Planul Volkswagen pentru următorii cinci ani prevede alocarea unei sume impresionante de 159 de miliarde de euro pentru atingerea unei cote cât mai mari pe piața autoturismelor electrice.

Conform acestui nou plan grupul german se va concentra pe electrificarea mai multor uzine din Europa în perioada 2022-2026,

Volkswagen intenţionează să îşi majoreze investițiile cu aproximativ 50% până la 52 miliarde de euro până în 2026 pentru dezvoltarea gamei de mașini electrice.

Investiții majore la fabricile din SUA și Mexic

Volkswagen a anunțat în luna martie a acestui an că va investi peste 7 miliarde de dolari la fabricile din SUA și Mexic pentru a susține producția de mașini electrice.

Grupul german a mai anunțat că intenționează să producă baterii și în Statele Unite, unde are un parteneriat cu o firmă din Coreea de Sud.

 

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...