Voința lui Vladimir Putin, impusă pe teritoriile anexate din Ucraina. Ce schimbare radicală plănuiește liderul rus

Stan Filon 29.11.2022, 17:53
Voința lui Vladimir Putin, impusă pe teritoriile anexate din Ucraina. Ce schimbare radicală plănuiește liderul rus

Acum s-a aflat care este voința lui Vladimir Putin pentru teritoriile rupte din Ucraina și anexate de Rusia. După ce Kremlinul a organizat în Luhansk, Donețk și Zaporojie referendumuri prin care populația ar fi votat alipirea de Rusia, iată că acum Vladimir Putin a dat un nou ordin legat de justiția din aceste teritorii.

Voința lui Vladimir Putin, impusă pe teritoriile anexate din Ucraina

Vladimir Putin vrea un sistem judiciar bine pus la punct în noile teritorii rusești rupte din Ucraina. Astfel, președintele Rusiei a cerut Curții Supreme din Rusia, dar și altor structuri judiciare, să asigure formarea de instanțe în teritoriile ucrainene anexate Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson, informează agenția de presă rusă Interfax.

„După cum știți, în urma rezultatelor referendumurilor, prin voința a milioane de oameni, patru noi subiecți ai Federației s-au alăturat Rusiei – Republica Populară Donețk, regiunile Luhansk, Zaporojie și Herson. Este planificată crearea instanțelor federale în aceste teritorii”, a transmis Vladimir Putin.

Vointa lui Vladimir Putin, impusa pe teritoriile anexate din Ucraina
Vointa lui Vladimir Putin, impusa pe teritoriile anexate din Ucraina

„Sunt sigur că veți face față acestor sarcini”

Curtea Supremă din Rusia, împreună cu alte organisme ale justiției, trebuie să formeze rapid instanțe de judecată în noile teritorii și să se asigure că acestea vor fi integrate rapid în sistemul judiciar rus, a subliniat liderul de la Kremlin.

„Este o muncă foarte serioasă, legată nu doar de selecția personalului pentru instanțe, inclusiv de judecători și angajați ai instanțelor, ci și de construcția de noi clădiri, de logistica activităților instanțelor. Și acest lucru trebuie să fie făcut cât mai curând posibil pentru ca și cetățenilor care locuiesc pe aceste teritorii să le fie garantat dreptul constituțional la protecție judiciară. Sunt sigur că veți face față acestor sarcini”, a spus Vladimir Putin.

De cealaltă parte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat recent că a semnat un decret prin care declară „nule” toate decretele lui Vladimir Putin şi actele adoptate în vederea implementării acestor decrete privind anexarea unor teritorii ucrainene, începând din 2014 şi până în prezent.

„Orice decizii ruseşti, orice tratate prin care încearcă să ne confişte pământul – toate astea sunt fără valoare”, declară Zelenski.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...