Vladimir Voronin, derapaje rasiste în încercarea de a-i descuraja pe alegătorii pro-europeni din Republica Moldova. ”Vreți să vină soldații NATO, să aveți copii de culoare?”

Stan Filon 15.05.2021, 08:53
Vladimir Voronin, derapaje rasiste în încercarea de a-i descuraja pe alegătorii pro-europeni din Republica Moldova. ”Vreți să vină soldații NATO, să aveți copii de culoare?”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a avut o ieșire necontrolată, în care a făcut referiri rasiste și xenofobe! Totul s-a întâmplat în timpul unui interviu acordat unei televiziuni de peste Prut, când a vorbit despre venirea trupelor NATO, dacă vor fi votați la alegerile parlamentare proeuropenii.

Vladimir Voronin, derapaje rasiste

Vladimir Voronin a șocat opinia publică, în timpul unui interviu acordat televiziunii TVC21. Acesta militează împotriva venirii la putere în Parlament a pro-europenilor, care, spune el, vor aduce în țară trupe NATO, care vor înlocui armata rusă prezentă în teritoriu. Voronin a venit cu acuzații rasiste și i-a avertizând pe cetățenii Republicii Moldova că, dacă vor vota pentru forțele proeuropene, li se vor naște copii de culoare.

”Asta vă doriți, dragi alegători, când veți vota pentru parlament? Vă doriți ca ei să voteze pentru eliminarea statutului de neutralitate al țării? Și pentru ca soldații NATO să vină aici și să aveți copii cu pielea închisă la culoare, nu doar cu pielea albă? Asta vă doriți? Iar după ei să vină jandarmii români?”, a declarat Voronin în cadrul unei emisiuni la TVC 21, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Vladimir Voronin, derapaje rasiste
Cei doi fosti presedinti moldoveni Igor Dodon (foto stanga) și Vladimir Voronin (foto dreapta), campanie cu acuzatii rasiste impotriva pro-europenilor

Vladimir Voronin deschide lista pentru alegerile parlamentare ale alianței PCRM-PSRM

Fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin se pregătește să revină în politică, după ce a fost trecut cap de listă în alianța dintre PCRM-PSRM. Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova urmează să aibă loc la 11 iulie 2021, după ce președinta Maia Sandu a dizolvat legislativul la 28 aprilie 2021, așadar comunistul Vladimir Voronin a înceut o campanie electorală în forță.

Ultimul președinte pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a cedat primul loc pe liste lui Vladimir Voronin, deoarece a recunoscut că este mai experimentat decât el. Analiștii politici de peste Prut sugerează că, probabil, Voronin nu ar fi acceptat alt loc pe listă, iar Igor Dodon nu ar fi avut altă soluție.

Alianța este valabilă doar la alegeri. În Parlament cele două partide se vor despărți

”Eu cred că dl Voronin, ca cel mai bun președinte de țară – și o să repet acest lucru de câte ori va fi necesar – cel mai bun președinte de țară din 30 de ani de independență a fost Vladimir Voronin, are o experiență enormă, două mandate de președinte, de aceea va conduce lista și blocul în această campanie”, l-a lăudat Igor Dodon pe Voronin.

Analiștii mai spun că această alianțăpolitică este una ciudată, dat fiind faptul că cei doi lideri nu s-au înțeles bine deloc în ultimii 10 ani și au avut schimburi dure de replici. Ambele partide încearcă astfel să ajungă în Parlament, însă Voronin a recunoscut că această alianță este valabilă doar până la alegeri, iar în legislativ cele două partide se vor despărți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...